Senatorul USR Vlad Alexandrescu: Știți cum e să te întâlnești cu propriul copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență?

0

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în Guvernul Cioloș, povestește vineri seara pe pagina sa de Facebook cum și-a văzut fiica de 16 ani, care l-a însoțit la protestul Diasporei din Piața Victoriei, „transportat pe targă, în stare de inconștiență, de către un echipaj SMURD”, după ce forțele de ordine au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. „Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului?”, a scris el.

Postarea integrală a lui Vlad Alexandrescu:

Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență, de către un echipaj SMURD?

Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față…

Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!

Cum e ca un guvern să-și gazeze propriii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?

Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.

Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo?

Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa.

Citeșste și Mitingul Diasporei: Jandarmii care au folosit gaze lacrimogene, manifestanți scoși cu targa din mulțime de echipaje SMURD

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele