Senatul american a votat un plan de 2 trilioane de dolari pentru a susţine economia în contextul coronavirus

0

Senatul american a votat miercuri un plan de 2 trilioane de dolari (2.000 de miliarde de dolari) pentru a susţine economia grav afectată de coronavirus.

 

Inițiativa legislativă a fost susținută și votată în unanimitate de ambele partide – Republican și Democrat – și are susținerea președintelui Trump.

Vineri, proiectul va fi votat și de Camera Reprezentanților, urmând să fie promulgat ulterior de președintele Trump.

Epidemia de coronavirus a provocat peste 1.000 de morţi în SUA, unde numărul de cazuri raportate crește rapid în fiecare zi.

SHARP KC-G40EUW,  ajutorul tău după efortul depus la sală

Pachetul prevede ajutoare directe atât pentru companii, cât și pentru cetățenii aflați în dificultate.

Astfel, 250 miliarde de dolari sunt destinați unor ajutoare directe către cetățeni – pentru prima oară în istoria SUA când persoanele fizice vor primi bani direct de la guvernul federal. Cetățenii care câștigă sub 75.000 de dolari pe an vor primi direct 1.200 de dolari, iar sumele scad pe măsură ce crește venitul.

350 de miliarde de dolari sunt destinați împrumuturilor garantate pentru micile afaceri, 250 de miliarde de dolari – pentru fondurile de șomaj și 500 de miliarde de dolari pentru companiile afectate. Mai sunt prevăzute sume separate pentru spitale și guvernele statelor din componența SUA.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele