Şerban Nicolae, înlocuit – Bacalbaşa, suspendat

0

Conducerea PSD a decis, în ceasul al doisprezecelea, să pună o contră derapajelor unor membrii ai partidului. Liderii PSD au aprobat schimbarea lui Şerban Nicolae de la conducerea Comisiei juridice din Senat, în urma poziţiei acestuia cu privire la graţierea faptelor de corupţie. Astfel, la șefia Comisiei Juridice din Senat, Șerban Nicolae a fost înlocuit cu fostul ministru al Justiției Robert Cazanciuc. De asemenea, Șerban Nicolae nu mai este nici lider al grupului PSD din Senat. Titularul aceste funcții devine Mihai Fifor.

Pe de altă parte, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis suspendarea din partid a deputatului Nicolae Bacalbaşa, pentru şase luni, din cauza comportamentului din plenul Parlamentului de marţi.

„Prioritatea noastră o reprezintă programul de guvernare, nu grațierea faptelor de corupție.Nu puteam lăsa ca astfel de gesturi să nu fie asumate.Membrii din Comisia Juridică nu au avut mandat de la partid să susțină grațierea faptelor de corupție. Am ascultat ce au spus colegii, le-am spus și punctul meu de vedere:să ne gândim dacă această lege a grațieirii mai e oportună. S-a plecat de la condițiile din penitenciare și s-a ajuns la probleme care privesc justiția.S-a discutat despre abuzurile unor – repet, unor – procurori, despre deciziile greșite ale unor judecători, se vorbește despre definirea incompletă a unor infracțiuni.(…) Domnul Bacalbașa a fost suspendat din partid pentru șase luni. Nu înseamnă că nu permitem colegilor să intre în dezbateri. Dar nu putem fi de acord cu o intervenție de la tribuna Parlamentului în acest fel. Sper ca dl. Bacalbașa să înțeleagă în aceste luni că nu poate continua așa”, a spus Liviu Dragnea, președintele PSD.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele