Șerban Nicolae îl incită la nesupunere pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie

Caramitru: Șpagoveanu Mache – acest agent extraordinar al modernizării României. Bravo.

0

Șerban Nicolae îl incită la nesupunere pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. Nicolae, încă senator PSD, îl încurajează pe arhiepiscopul Tomisului să se lupte cu statul român. Lăsat pe linie moartă de PSD, Nicolae a publicat pe Facebook o fotografie în care apare întreținându-se prietenește cu Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

 

„Întăi-stătătorul celei mai vechi episcopii de pe teritoriul României (sec. II-III AD) a ridicat steagul Credinței în fața samavolniciilor Puterii politice, a neo-fanarioților anti-creștini, bătându-le obrazul gros, într-o epistolă fară precedent”, a scris Nicolae.

Caramitru, ”tăios” cu Teodosie

Andrei Caramitru este convins că arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, va ajunge la închisoare. „Securist kaghebist cu dosare multe la DNA”, spune Caramitru despre Teodosie.

„IPS Mache, securist kaghebist cu dosare multe la DNA, incită la nerespectarea legii și la revoluție domne. Bravo ! Nu există persoană care să convingă mai multă lume să se separe de BOR și să își găsească locul la catolici, greco-catolici sau protestanți.

Șpagoveanu Mache – acest agent extraordinar al modernizării României. Bravo. Să îl aplaudam și să îl încurajam – până ajunge la pușcărie (că o să-l ia pe sus la un moment dat, e inevitabil)”, a scris Caramitru pe Facebook.

Teodosie către Orban

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a transmis miercuri seara o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care susține că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 generează „abuzuri” împotriva clerului și credincioșilor, care sunt împiedicați să desfășoare în mod tradițional datinile bisericești.

Vezi și Tribunalul Constanța a spus ”nu” pelerinajului cerut de IPS Teodosie

Teodosie atrage atenția, în scrisoare, asupra situației conflictuale ce poate să apară în contextul împiedicării enoriașilor și credincioșilor, din toată tara, de a lua parte la tradiționalul pelerinaj de la mănăstirea și peștera din satul Ion Corvin (județul Constanta), organizat de Praznicul Sf. Apostol Andrei, pe 30 noiembrie.

Citește și ÎPS Teodosie reface slujba de Înviere și împarte Lumina de Paști în această seară

„Nu vom îngădui acum ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întăi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?”, afirmă Teodosie, în documentul menționat.

Arhiepiscopul Tomisului face un apel către primul-ministru, invocând moderație în aplicarea restricțiilor de circulație în zonele de carantină impuse în contextul pandemiei, reamintindu-i faptul că tot de la un presupus conflict în care autoritățile statului au înfruntat un cleric a izbucnit Revoluția Română la Timișoara, în 1989.

„Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanța și în alte părți ale țării ‘cu noi este Dumnezeu’, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură. Un dram de înțelepciune în plus v-ar putea readuce în ultimul ceas dumneavoastră și colaboratorilor în suflete omenia, credința și dreapta simțire pe care se pare că rațiunile pandemiei vi le-au întunecat. Dumnezeu să vă dăruiască gândul cel bun pentru a face ceea ce este cu adevărat de folos oamenilor din aceasta țară și a nu lupta cu înverșunare împotriva lui Dumnezeu și a celor care cred în el”, spune Teodosie în mesajul public transmis premierului Ludovic Orban.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele