Serbia a pierdut meciul cu Kosovo în birourile Tribunalului de Arbitraj Sportiv

0
- Reclama -

Terenul de fotbal este adesea folosit în scopuri care au mai multă legătură cu conflictele armate dintre țări sau cu mișcările geopolitice, decât cu sportul în general. Când două națiuni nu se mai înțeleg este nevoie de o decizeie a unui tribunal pentru a regla lucrurile. Sportiv abordând chestiunea, trebuie spus că Serbia a pierdut un nou meci cu Kosovo. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a validat admiterea Kosovo în cadrul Uniunii Europene de Fotbal, respingând apelul Federației de Fotbal din Serbia.

UEFA, ONU, TAS, fotbal

Începând cu mai 2016,  Kosovo a devenit membru al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), cât și al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA). Afilierea i-a permis să se alinieze la preliminariile Cupei Mondiale din 2018, din Rusia. Dorind să împiedice accesul echipei naționale a acestei țări la partidele oficiale organizate sub egida forului european, Serbia, țară care nu recunoaște independența Kosovo, la fel ca multe alte țări – inclusiv Rusia, a reclamat la TAS faptul că UEFA și-a încălcat propriul statut primind în rândurile sale acest stat.

TAS a dat dreptate forului continental și a reamintit că asociațiile europene care își au sediul într-un stat independent recunoscut de ONU au dreptul să devină membre ale UEFA.

 

sursa foto: globalsports.ro

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele