Shehbaz Sharif este noul prim-ministru al Pakistanului

0
Shehbaz Sharif
Pakistan, Shehbaz Sharif

Noul prim-ministru pakistanez este politicianul în vârstă de 70 de ani, Shehbaz Sharif. Acesta a fost ales în funcție după demiterea predecesorului său Imran Khan, care a acuzat Washingtonul că a contribuit la înlăturarea sa, transmite AFP.

 

„Statele Unite îl felicită pe prim-ministrul pakistanez proaspăt ales Shehbaz Sharif şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm cooperarea noastră istorică cu Pakistan”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken.

„Statele Unite consideră că un Pakistan puternic, prosper şi democratic este esenţial pentru interesele ambelor ţări”, a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Shehbaz Sharif, liderul Ligii Musulmane din Pakistan (PML-N) în vârstă de 70 de ani şi fratele mai mic al fostului prim-ministru Nawaz Sharif, a fost ales luni prim-ministru într-o sesiune a Adunării Naţionale care a fost boicotată de opoziţie.

Vezi și Mai mult de 300 de copii dintr-un sat pakistanez izolat, ajutaţi de alpiniştii Sofie Lenaerts şi Alex Găvan

Shehbaz Sharif îi urmează la conducerea guvernului fostei glorii a crichetului pakistanez, Imran Khan (69 de ani), înlăturat duminică prin moţiune de cenzură, o premieră în istoria ţării.

Imran Khan s-a declarat în mod repetat victima unei „schimbări de regim” orchestrate de SUA, din cauza criticilor sale la adresa politicii americane în Irak sau Afganistan, cu complicitatea opoziţiei.

Khan, care intenţionează să mobilizeze electoratul pentru a obţine organizarea de alegeri anticipate, a promis că nu va accepta niciodată „acest guvern importat”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele