Show și cursuri de Capoeira cu Arthur Fiu la Veranda Mall

0
Show și cursuri de Capoeira cu Arthur Fiu la Veranda Mall

Weekend-ul trecut, Veranda Mall a fost gazda celui mai mare eveniment de Capoeira din România. Organizat anual de Școala Capoeira Alemar, cea de-a VI-a ediție a Festivalului a avut loc anul acesta exclusiv în Veranda Mall, unde cei prezenți s-au putut delecta cu spectacole și cursuri de senzație.

Evenimentul a oferit activități extrem de dinamice și de atractive, alături de invitatul special din Brazilia, Arthur Fiu – unul dintre cei mai recunoscuți practicieni ai aceste arte:

“Capoeira înseamnă, în primul rând, mișcare și grație, plăcerea unui joc bazat pe comunicare și anticipare și poate fi practicată de oricine, la orice vârstă. Principalul obiectiv al unui capoeirist este sa creeze un joc armonios împreună cu celălalt participant, mișcările acestora se întrepătrund și se leagă. Este o conversație fizică, între doi jucători, conversație efectuată prin mișcări de acrobație și de arte marțiale, iar ritmul jocului este dictat de instrumentele de la baterie.”

Cel mai exotic sport al momentului, Capoeira, este originar din Brazilia și îmbină muzica, dansul și artele marțiale, ajutând la dezvoltarea puterii de concentrare, la creșterea forței musculare și armonizarea reacțiilor corpului.

Vineri, 7 septembrie, începând cu ora 19, a avut loc startul evenimentului, în zona Amfiteatrului Veranda Mall, printr-un show plin de dansuri specifice culturii, precum samba, maculele și afro-dance, muzică și ritmuri exotice, alături de jocul de Capoeira, oferit de diverși practicieni.
Workshop-urile Capoeira s-au desfășurat sâmbătă și duminică, iar cei care s-au înscris au asistat la un spectacol de muzică și aerobic și au avut ocazia să învețe de la profesioniști mișcările acestui spectaculos dans de luptă, pe platforma exterioară a mall-ului, în zona terenului de fotbal.

„Pentru noi, este importantă atât încurajarea unui stil de viață sănătos, în rândul comunității Veranda Mall, prin activități fizice dinamice, cât și educarea și informarea publicului larg, cu privire la dansurile și tradițiile altor culturi, motiv pentru care ne-am dorit să oferim vizibilitate acestei arte marțiale braziliene, prin organizarea cursurilor și a show-urilor tematice”, declară Valentin Dobrescu, directorul Veranda Mall.

Pentru mai multe detalii legate evenimentele organizate la Veranda poate fi consultat website-ul www.verandamall.ro sau pagina oficială de Facebook Veranda Mall.

Despre Veranda Mall

Veranda Mall este primul centru comercial de proximitate din București, dezvoltat de Professional Imo Partners S.A. (fosta Prodplast Imobiliare S.A.), în zona Obor, inaugurat pe 27 octombrie 2016. Proiectul are o suprafață totală de aproape 30.000 de metri pătrați, incluzând spații comerciale, restaurante, cafenele și o zonă verde de 15.000 mp.

Printre chiriași se numără Carrefour, H&M, CCC, Deichmann, LC Waikiki, Orsay, C&A, Noriel, Pepco, Gerovital, Yves Rocher, Optiblu, Sensiblu, Metropolis, KFC, Starbucks, Pizza Colosseum, McDonald’s, Salad Box, Toan’s, English Home, Orange, Arsis-Vodafone și IQ BOX – Telekom.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele