Și KFC pleacă din Rusia, dar vânzând toate restaurantele

0

Punctele de vânzare ale produselor lanțului american de fast-food vor putea fi cumpărate, pentru ca întreaga companie să poată ieși total din țară, anunță „Sky News”.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie, o mulțime de companii s-au retras din țară, fiindcă puține dintre ele doreau să fie văzute făcând afaceri cu rușii.

Însă, finalizarea retragerii lor a durat mai mult, iar unele dintre ele au descoperit apoi că produsele lor sunt vândute prin intermediul unei terțe părți sau prin francize legale.

Deținătorul KFC, Yum Brands Inc., a declarat că se află în discuții avansate pentru a-și vinde restaurantele și drepturile de franciză unui cumpărător rus.

Mai apoi, compania intenționează să iasă complet din cea mai mare țară a lumii.

Totodată, a declarat că a finalizat vânzarea activității sale „Pizza Hut” către un operator local, care va redenumi restaurantele, păstrând în mare măsură specificul.

McDonald’s-ul rusesc vinde acum mâncare mai sănătoasă

Amintim, luna trecută, restaurantele „McDonald’s” și-au redeschis porțile în Rusia sub noul nume care se traduce prin „Gustos și atât”.

Toate punctele de vânzare au fost, de asemenea, cumpărate de un cumpărător local, iar rețetele schimbate aproape complet. Cei care au mâncat la „Gustos și atât” spun că noua cola este mai puțin dulce decât originalul, cartofii sunt foarte puțin sărați, iar toate produsele sunt acum prăjite în ulei de Floarea Soarelui. În concluzie, rușii vor să facă produsele mai sănătoase decât versiunea lor americană.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele