Simion, ”Capitanul” AUR, vrea să-l suspende pe Iohannis; aceeași obsesie o avea și Tăriceanu

0

George Simion, ”Căpitanul” AUR, declară pentru a ”nu știm câta oară” că vrea să-l suspende pe Klaus Iohannis. Este obsesia care la-a dus, printre alte obsesii, pe Călin Popescu Tăriceanu în afara Parlamentului. Părând că a preluat ideea, Copreşedintele AUR a declarat că în cazul în care PSD nu va iniția procedura de suspendare a Preşedintelui, o va face partidul său, AUR. Dar cum, nu a reușit să explice.

 

Poate că Simion, dacopații, creștin-ortodocșii sau militarii implicați în reprimarea sângeroasă a Revoluției din 89 nu au aflat, dar suspendarea nu se face cu puțin peste 9% în Parlament.

“PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituţionale ale preşedintelui (…) Dacă nu o să o facă PSD (iniţierea suspendării preşedintelui Iohannis – n.r.), o să o facem noi şi o să mergem în fiecare localitate din ţara asta, pentru că preşedintele actual a devenit, din păcate, actor politic”, a spus Simion, la emisiunea România 9 de la postul TVR 1.

Liderul AUR a fost întrebat dacă formaţiunea sa va face opoziţie alături de PSD sau fiecare dintre cele două partide va merge pe drumul său. Totodată, el a fost întrebat ce părere are despre ideea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis.

Simion a adăugat că un argument important pentru ca Iohannis să fie suspendat este faptul că nu mai este mediator în acest moment.

“În luna de campanie Klaus Iohannis a ieşit în faţa românilor şi a promovat constant PNL. Este cât se poate de evident faptul că a făcut campanie, 25% a primit Klaus Iohannis. Nu mai este mediator în momentul ăsta. Este evident că PSD este un alt partid în siajul preşedintelui, aşa că noi, ca forţă nouă, ne permitem să facem acest lucru, că nu avem păpuşari, noi rezistăm la această avalanşă de atacuri împotriva noastră venită din zona preşedintelui”, a mai menţionat George Simion.

Cum pare PSD european, moderat, pro-România

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat deja, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis ar merita să fie suspendat pentru ce a făcut în ultimul an. Însă a precizat, cumpătat, că o astfel de variantă nu poate fi exclusă definitiv, însă, în acest moment, o criză politică nu e necesară.

Grație lui Simion, Simonis pare european, cumpătat, decent, un politician cu grijă pentru noi toți, pentru români. Pare că PSD avea nevoie de un AUR extremist pentru a nu mai fi oaia neagra cu tot cu penalii și excesele lui.

“Preşedintele României ar merita să fie suspendat nu pentru ceea ce urmează să facă, ci pentru ceea ce a făcut în ultimul an de zile, însă România se află într-o criză sanitară profundă şi într-o criză financiară abia la începutul ei. O suspendare, adică o criză politică suprapusă peste acestea, o suspendare presupune pe lângă o criză politică şi un referendum în 30 de zile, adică o nouă campanie electorală, o nouă zi a votului, iarăşi sute de mii de oameni implicaţi în procesul electoral şi iarăşi o expunere a societăţii, a populaţiei la acest virus, lucru pe care nu l-am dori”, a spus Simonis, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele