Sindicaliștii cer demisia directorului de la Radio Oltenia

0
Old radio

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – filiala Radio România condamnă abuzurile directorului Studioului Teritorial Craiova din Societatea Română de Radiodifuziune, Alexandru Mogoşeanu, împotriva angajaţilor instituţiei şi consideră că desele încălcări ale legii impun demiterea de urgenţă a conducerii studioului local.

“Stilul dictatorial în care acesta înţelege să conducă una dintre cele mai prestigioase instituţii locale de media, abuzurile şi încălcările drepturilor angajaţilor acestei staţii trebuie să înceteze. Din cauza lipsei de respect şi a lipsei de profesionalism de care dă dovadă managerul instituţiei, angajaţii Radio Oltenia – Craiova nu şi-au încasat zilele trecute salariile la data prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă din SRR. Desele încălcări ale legii în Radio Oltenia impun demiterea de urgenţă a conducerii studioului local”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii sindicatului susţin că zilele trecute managerul a produs instituţiei grave prejudicii de imagine în urma organizării unui concurs de angajare pentru mai multe posturi de reporter. “Potrivit Contestaţiei depuse de către candidata Luiza Gheorghiţă Paraschivu, jurnalist cu peste 15 ani de experienţă în presă şi membru MediaSind, directorul Alexandru Mogoşeanu, în calitate de preşedinte al comisiei de concurs, a pus nişte întrebări care nu aveau legătură cu modul de organizare a unui concurs într-o instituţie de media. Totodată, în sesizarea membrului nostru de sindicat se arată că preşedintele comisiei a avut o atitudine zeflemitoare şi umilitoare la adresa candidatei”, se mai spune în comunicat.

Citește și: 5.000 de persoane, evacuate pe Insula spaniolă Gran Canaria

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele