Sindicatul TVR: Conducerea TVR a părăsit cadrul legal al funcţionării instituţiei

0

Actuala conducere a TVR a părăsit cadrul legal al funcţionării instituţiei şi a eşuat lamentabil în îndeplinirea misiunii informative a televiziunii publice, după ce a decis să nu transmită dezbaterile de la moţiunea de cenzură din Parlamentul Romaniei, ci să difuzeze, printre altele, filmul coreean ”Yanxi, Palatul suspinelor”, atrage atenţia Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala MediaSind, într-un comunicat de presă.

„Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind Filiala MediaSind TVR condamnă decizia conducerii instituţiei de a nu NU transmite dezbaterile de la moţiunea de cenzură din Parlamentul Romaniei. TVR a decis sa ignore aceasta temă de actualitate, de mare interes pentru societate, pentru România şi pentru partenerii nostri din UE, încălcând în mod flagrant propria lege de organizare şi funcţionare! MediaSind TVR consideră că prin această decizie editorială, actuala conducere a TVR a părăsit cadrul legal al funcţionării instituţiei şi a eşuat lamentabil în îndeplinirea misiunii informative a televiziunii publice. Conducerea TVR a eşuat în privinţa liberei comunicări a informaţiilor, precum şi la capitolul informării corecte a opiniei publice. Este ruşinos că pe parcursul dezbaterii moţiunii de cenzură, TVR a ales să difuzeze un film coreean-Yanxi, Palatul suspinelor, o emisiune înregistrată Tribuna Parlamentului şi un reportaj înregistrat”, se arată în comunicatul citat.

Citește și Cioloș: România are şansa de a scăpa de cel mai slab Guvern din istorie

În viziunea Mediasind, „pentru a stopa astfel de comportamente ciocoieşti faţă de public şi pentru a pune capăt abuzurilor preşedintelui-director general Doina Gradea şi ale camarilei sale, cerem noii majorităţi create în Parlamentul României să demită de urgenţă actuala Administraţie şi să aducă în fruntea Televiziunii Române profesionişti neangajaţi politic, care să ofere dovezi de responsabilitate în respectarea misiunii publice a instituţiei, a respectului pentru angajaţi, precum şi în cheltuirea banului public”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele