Sistem împotriva medicamentelor contrafăcute

0

Unele dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, între care Pfizer şi Eli Lilly, au dezvoltat un sistem bazat pe tehnologia blockchain pentru a urmări traseul medicamentelor pe parcursul lanţului de aprocvizionare, pentru a combate mai eficient medicamentele contrafăcute, au declarat oficiali ai companiilor.

 

Aproximativ două duzini de companii, între care producători de medicamente, distribuitori, comercianţi cu amănuntul şi firme de logistică au creat sistemul MediLedger Network, pe baza blockchain, pe care l-au testat pentru verificarea medicamentelor. Companiile participante intenţionează să extindă sistemul în acest an.

Blockchain, care a apărit iniţial ca tehnologoa aflată la baza monedei virtuale bitcoin, este o bază de dată comună menţinută de o reţea de computere.Grupul MediLedger a prezentat un raport pe această temă Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite, a declarat Susanne Somerville, director general la compania de tehnologie Chronicled.Chronicled este custodele MediLedger, asigurând administrarea reţelei.

”Chiar dacă aprovizionarea cu medicamente din Statele Unite este sigură, există mici procente…de medicamente posibil contrafăcute”, a afirmat Somerville într-un interviu.Aceasta a spus că medicamentele contrafăcute sunt o problemă mare pentru ţările din lumea a treia, unde se estimează că jumătate dintre medicamente sunt contrafăcute.Între cele 24 de companii participante la această iniţiativă se află Amgen, FedEx, GlaxoSmithKline, Novartis, AmerisourceBergen, Sanofi, Walgreens Boots Alliance şi Walmart.

Citeşte şi: Incendiu stins de pompieri pe Aeroportul Otopeni

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele