Site-ul de propagandă rusă Sputnik îl laudă pe Iohannis pentru ”prestația” din Parlamentul European: “Președintele a dat peste nas Europei, a apărat România”

0

Site-ul Sputnik, oficiosul de propagandă al Kremlinului, a lăudat prestația de marți a lui Klaus Iohannis în Parlamentul European, spunând că președintele ”a dat peste nas Europei” și ” a apărat România” în fața criticilor și atacurilor liderilor europeni.

”După ce în sesiunea de dimineață România a fost făcută praf din și în mai multe direcții – cel puțin la Guvernul și Parlamentul – la ora 13 am asista la o surpriză… din partea președintelui Iohannis. Practic, Iohannis și-a luat în serios rolul de președinte al tuturor românilor și s-a adresat Europei ca un adevărat om de stat român”, își începe Sputnik materialul despre ”prestația” lui Klaus Iohannis la Strasbourg.

”Concluzionând, Ioahnnis s-a ținut de cuvânt, nu a ”exportat” diferendele de acasă în Europa. Astăzi, România a fost criticată (citește ”atacată”) de Verzii europeni, de președintel CE J.C. Juncker, de liderul PPE, Manfred Weber, de Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European – iar Președintele Iohannis a apărat România. Asta e concluzia, în rest, sunt comentarii marginale”, își încheie oficiosul de propagandă al Kremlinului relatarea.

Klaus Iohannis a fost foarte apreciat și în studioul Antenei 3 mai ales după ce a anunțat că dezavuează discutarea în Parlamentul European a unei rezoluții privind statul de drept și lupta anticorupție din România.

El a declarat marţi, răspunzând unei întrebări a Antenei 3, că este dreptul Parlamentului European să dezbată o rezoluţie cu privire la România, însă a subliniat că este extrem de neobişnuit ca aceste discuţii să aibă loc doar cu o lună înainte de preluarea de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE.

“Parlamentul European are dreptul să dezbată problemele şi dacă e nevoie să vină cu o rezoluţie pe care să o voteze. Este dreptul acestei instituţii. Pe de altă parte, (…) prezenţa mea astăzi în sesiunea plenară nu a avut legătură cu statul de drept din România. În ciuda acestui lucru, am făcut comentarii pe marginea acestui subiect. (…) Este extrem de neobişnuit ca PE să dezbată şi să voteze o rezoluţie cu privire la un stat membru cu doar o lună înainte de preşedinţia Consiliului UE, preşedinţie care va fi preluată de acest stat membru vizat de rezoluţie. Decizia aparţine Parlamentului European”, a spus Iohannis.

Citește și Codrin Ștefănescu îl acuză pe Tăriceanu de blat cu Iohannis, nemulțumit că acesta nu vorbește destul despre protocoale secrete

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele