Ska Keller, copreședinta grupului Verzilor din PE, pe Twitter: “O să-l întreb pe Iohannis despre statul de drept din România”

0

Copreședinta grupului Verzilor din Parlamentul European, Ska Keller, a scris marți pe Twitter că o să-l întrebe pe președintele Klaus Iohannis despre statul de drept din România.

”Președintele României vorbește în plenul Parlamentului. O să-l întreb despre statul de drept din România”, a scris Keller pe rețeaua de socializare.

Ska Keller este unul dintre cei mai duri critici din Parlamentul European la adresa coaliției PSD-ALDE, pe care a acuzat-o în repetate rânduri că atacă independența Justiției și lupta anticorupție.

Ea a fost cea care a cerut dezbaterea în plenul Parlamentului European a situației privind statul de drept din România, ședință la care a fost chemată și Viorica Dăncilă. Keller a spus că este nevoie de înființarea unei comisii care să monitorizeze situația statului de drept din România, iar Comisia ar trebui, în opinia ei, să demareze rapid o investigație pe această temă.

Preşedintele Klaus Iohannis ține un discurs marți de la ora 11.30 în plenul Parlamentului European din Strasbourg, la dezbaterea privind viitorul UE. La dezbatere vor mai vorbi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi liderii grupurilor politice din PE. După discurs, Iohannis susține o conferință de presă comună cu Tajani.

Citește și Noua secție pentru anchetarea magistraților, din care face parte și Adina Florea, devine de azi funcțională

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele