Societatea Asirom, amendată cu 200.000 de lei pentru probleme pe segmentul daunelor

Societatea de asigurări Asirom a fost amendată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară cu 200.000 de lei, în urma unui control derulat de ASF în perioada 5 septembrie — 17 noiembrie 2016.

0
asirom asigurari
- Reclama -

Controlul ASF a urmărit modul în care societatea a instrumentat/soluționat dosarele de daună pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă și CASCO auto. Totodată, ASF a verificat felul în care Asirom a  calculat și a înregistrat rezerva de daună (avizată și neavizată), precum și acuratețea și exactitatea datelor privind dosarele de daună aflate în rezervă/plăți de indemnizații/respingeri/prescrieri dosare.

Amenzi şi pentru management

În comunicatul ASF se precizează  că „în urma analizării rezultatelor controlului inopinat și a neregulilor constatate, Consiliul ASF a decis: sancționarea SC Asirom Vienna Insurance Group SA cu amendă de 200.000 lei, sancționarea cu amendă de 50.000 de lei a vicepreședintelui din directorat, domnul Bregovan Adamovic, responsabil cu daunele până la data de 1.11.2016”.

Alți directori au fost sancționați cu câte 10.000 de lei.

Consiliul ASF a impus, ca urmare a controlului, conducerii societăţii, o serie de măsuri corective pe o perioadă de șase luni de la data primirii deciziei.

În prima jumătate a anului trecut, Asirom a fost a doua cea mai reclamată societate de asigurări din România, după City Insurance.

- Reclama -

Astfel, dacă 1.877 de petiții au fost depuse împotriva City Insurance, în contul Asirom au fost înregistrate 704 astfel de reclamații. Cele două companii au atras jumătate din reclamațiile depuse în total împotriva societăților de asigurări, la nivel de piață fiind înregistrate 4.960 de petiții.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele