
Controlul ASF a urmărit modul în care societatea a instrumentat/soluționat dosarele de daună pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă și CASCO auto. Totodată, ASF a verificat felul în care Asirom a calculat și a înregistrat rezerva de daună (avizată și neavizată), precum și acuratețea și exactitatea datelor privind dosarele de daună aflate în rezervă/plăți de indemnizații/respingeri/prescrieri dosare.
Amenzi şi pentru management
În comunicatul ASF se precizează că „în urma analizării rezultatelor controlului inopinat și a neregulilor constatate, Consiliul ASF a decis: sancționarea SC Asirom Vienna Insurance Group SA cu amendă de 200.000 lei, sancționarea cu amendă de 50.000 de lei a vicepreședintelui din directorat, domnul Bregovan Adamovic, responsabil cu daunele până la data de 1.11.2016”.
Alți directori au fost sancționați cu câte 10.000 de lei.
Consiliul ASF a impus, ca urmare a controlului, conducerii societăţii, o serie de măsuri corective pe o perioadă de șase luni de la data primirii deciziei.
În prima jumătate a anului trecut, Asirom a fost a doua cea mai reclamată societate de asigurări din România, după City Insurance.
Astfel, dacă 1.877 de petiții au fost depuse împotriva City Insurance, în contul Asirom au fost înregistrate 704 astfel de reclamații. Cele două companii au atras jumătate din reclamațiile depuse în total împotriva societăților de asigurări, la nivel de piață fiind înregistrate 4.960 de petiții.