Șoferii STB, nemulțumiți de autobuzele turcești din Capitală! Unul dintre șoferi a rămas blocat în cabină! Reacția firmei Otokar

0

Autobuzele noi din Capitală le dau mari bătăi de cap şoferilor. Au intrat în folosinţă abia ieri, iar şoferii deja se plâng: ba că nu pornesc motoarele, ba că îngheaţă de frig în cabine, ba că autobuzele noi nu respectă comenzile. Ghinion a avut şi un şofer de pe linia 302: minute în şir s-a chinuit să închidă uşa cabinei sale ca să plece din staţie. Când în sfârşit s-a închis, uşa nu mai voia să se deschidă. Blocat înăuntru, şoferul a pornit la drum.

– Ia, uite: vezi problema?
– Ce? Nu vrea?

– Turcule!?
– Nu merge uşa?
– S-a stricat?
– Bă tu eşti proastă?
– Să trag eu? Trag eu?
– Hai, hai! Hopa!
– Da, deschideţi-o acum!
– Nu mai merge deschisă!
– Păi v-aţi blocat în interior.
– Doamne, Doamne!

Problemele autobuzelor turceşti sunt subiectul principal de discuţie la fiecare capăt de linie. Conversaţia de mai jos a fost surprinsă de o echipă Digi24.

Șofer: S-au defectat deja. Din prima zi, ştii?
Alt șofer: Păi da, s-au stricat.
Reporter: Câteva?
Șofer: Sunt mai multe! Sunt prost concepute.

Public, şoferii au interdicţie de la conducerea STB să detalieze subiectul. Unii sindicalişti sfidează însă directiva şi atrag atenţia în special asupra… mentenanţei noilor autobuze. În loc să fie asigurată de compania turcă vreme de opt ani, aşa cum a anunţat Primăria Capitalei în vară, defecţiunile sunt reparate de… angajaţii STB.

Mihai Trancă, lider sindical STB: În condiţiile în care firma Otokar asigură mentenanţa, de ce sunt întreţinute de personalul STB, fost RATB? Sunt remediate de către salariaţii Societăţii de Transport Bucureşti.

Reporter: Cu ce piese?

Mihai Trancă, lider sindical STB: Se improvizează! Există o echipă, din ce am înţeles, reprezentantă a firmei Otokar care vine prin diferite unităţi, unde sunt autobuzele, şi le mai acordă sprijin.

Citește și Casa șefei Departamentului Protocol al Președinției a fost spartă. Delia Dinu era cu Iohannis la Alba Iulia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele