SONDAJ CEC Bank: Grecia, Bulgaria şi Turcia preferate de români pentru vacanțe

3
- Reclama -

Peste 53% dintre românii care îşi vor petrece concediul în străinătate în această vară au ales ca destinaţie ţări precum Grecia, Bulgaria şi Turcia iar aproape 56% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

 

”Peste 53% dintre românii care îşi vor petrece concediul în străinătate în această vară au ales ca destinaţie ţări precum Grecia, Bulgaria şi Turcia iar aproape 56% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal”, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

Grecia este ţara în care cei mai mulţi români au ales să îşi petreacă concediul, respectiv aproape 22% dintre respondenţi, în timp ce peste 17% au ales Bulgaria iar aproape 14,5% vor merge în Turcia. Totodată, peste 10% au ales să viziteze Italia, aproape 8% – Egipt, peste 7% – Spania iar mai mult de 6% – Franţa. Printre alte destinaţii unde românii îşi vor petrece concediul se numără: Albania, Germania, Tunisia, Ungaria, Slovenia, Cipru, Anglia, Belgia, Danemarca, ş.a.

Vezi și Cosmin Cismaș (Destine Holidays) : A crescut mult turismul balnear, turismul de munte

- Reclama -

Când trebuie să aleagă mijlocul de transport pe care îl folosesc când merg în vacanţă, aproape 56% dintre respondenţi au menţionat autoturismul personal, în timp ce trenul este ales de peste 19%, avionul de aproape 13% iar autocarul de puţin peste 12%.

La întrebarea ”De unde faci rost de bani pentru vacanţă”, peste 70% dintre respondenţi au răspuns că strâng banii din timp, făcând economii pe parcursul anului, peste 20% spun că folosesc tichetele de vacanţă pentru plata concediului, peste 4% apelează la cardul de credit/overdraft, aproape 3% spun că se împrumută la rude sau la prieteni iar peste 2% primesc prime de concediu de la angajator.

În ceea ce priveşte mărimea bugetului de vacanţă, peste 35% spun că acesta este similar cu cel de anul trecut. O scădere a bugetului, cu 10% până la 30%, s-a înregistrat pentru circa 37% în timp ce pentru circa 15% s-a înregistrat o creştere de 10% – 30%.

La întrebarea referitoare la modul în care vor face plăţile în concediu, peste 62% dintre respondenţi spun că vor folosi cardurile, fie că sunt de debit sau de credit, fie o combinaţie de plată cash şi card. Numai aproximativ 37% spun că vor folosi exclusiv cash-ul pentru a face plăţi în concediu.

Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eşantion reprezentativ de circa 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenţi sunt salariaţi, 74,83% locuiesc la oraş, 38,08% au studii superioare.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârşitul lui 2022.

- Reclamă -

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele