Sondaj: PSD pe primul loc în România cu 31% / Șoșoacă a trecut pragul de 5%

1
sondaj
- Reclama -

PSD și-a comandat sondaj și l-a făcut public pe surse, în acest moment, pentru perioada 20 – 28 septembrie. Acesta pune pe primul loc în intenția de vot partidul condus de Marcel Ciolacu cu 31% din totalul respondenților care au indicat că vor vota.

 

Pe locul secund în inteția de vot se clasează PNL, cu 21%, urmat de partidul, care ”atacă” teme de extremă dreaptă și este adesea pro-Putin, AUR cu 19%.

USR se clasează pe locul patru, cu 13% intenție de vot.

Partidul SOS, condus de Diana Șoșoacă a ajuns la 5% în intențiile de vot, la egalitate cu UDMR.

- Reclama -

Senatoarea Șoșoacă s-a remarcat prin promovarea deschisă a Rusiei pe scena politică.

PMP e la 3%, în timp ce Pro România și Forța Dreptei sunt cotate la 1%.

Fără scutiri la IT și agricultură

Sondajul mai arată că peste 55% dintre respondenți cred că scutirile de impozite sau contribuții pentru sectoarele IT și construcții nu trebuie menținute.

Vezi și Sondaj: Mircea Geoană ar putea ajunge Președintele României dacă mâine ar fi alegeri

De asemenea, 57% dintre respondenți au fost de acord ca din 2025 România să realizeze o reforma administrativ- teritorială chiar dacă acest lucru ar duce la dispariția unor localități din județul lor de reședință.

54% dintre respondenți au spus că sunt de acord ca premierul Marcel Ciolacu să demareze procedurile pentru ca România să se îndrepte împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție pentru refuzul de a accepta România în Spațiul Shengen.

Boicotarea de către stat a tuturor companiilor austricere care iși desfășoară activitatea în România e văzută de 28% dintre respondenți drept cel mai potrivit răspuns al României față de Austria, în timp ce 27% spun că răspunsul corect ar fi un proces la CJUE. 13% dintre respondenți spun că răspunsul României ar trebui să fie blocarea deciziilor UE prin veto până când Austria își schimbă poziția.

Sondajul a fost realizat de Avangarde în perioada 20 – 28 septembrie, telefonic, pe 994 de respondenți. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,2%.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele