Sorana Cîrstea le ia apărarea rușilor excluși de la Wimbledon

0
cirstea
Sorana Cîrstea

Eliminată de la Roland Garros de americanca Sloane Stephens, Sorana Cîrstea a vorbit și despre cazul sportivilor din Rusia excluși de la Wimbledon.

 

Tenismena din România le-a luat apărarea atâcand dur decizia organizatorilor britanici.

Grand Slam-ul de la Wimbledon din acest an se va desfășura fără sportivii din Rusia și Belarus și nu va fi punctat în clasamentele ATP și WTA.

„Cred că totul a fost greșit de la început la final, începând cu decizia de a interzice participarea jucătorilor ruși care nu are niciun sens și care creează un precedent destul de riscant în tenis. Apoi, era normal ca ATP și WTA să își apere jucătorii și să ia acea decizie de a nu da puncte pentru a încerca să pedepsească Wimbledon.

Apoi au venit și au spus că nu mai dau decât 50 la sută din premiu. Totul este politic, noi suntem la mijloc. Îmi pare rău pentru colegii mei ruși, nu cred că este corect, nu cred că au nicio vină. Eu, personal, sunt într-o fază a carierei în care nu mai joc pentru bani și puncte, joc pentru trofeu, iar pentru mine nu se schimbă nimic.

Sorana Cîrstea va juca în semifinalele turneului de la Lyon

Îmi pare rău pentru că, în general, sportul ar trebui să fie peste politică și să arate mult mai multă umanitate, iar în momentul de față ceea ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate. Nu avem ce să facem. Suntem niște peștișori mici într-un lac foarte mare. Ni se spun deciziile, iar noi trebuie să ne hotărâm dacă le acceptăm sau nu”, a spus Sorana Cîrstea pentru Eurosport.

Sorana Cîrstea a fost eliminată de la Roland Garros în turul al doilea după un meci incredibil cu Sloane Stephens.

Româanca a câștigat primul set, 6-2, iar apoi a căzut inexplicabil, pierzând partida cu 2-6, 0-6.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele