În Spania, cumnaţii regilor fac puşcărie!

0
- Reclama -

Fostul handbalist al Barcelonei, Inaki Urdangarin (cumnatul regelui Spaniei)  a fost condamnat la şase ani şi trei luni de închisoare pentru fraudă. Infanta Cristina a Spaniei, sora Regelui Felipe al VI-lea, a fost achitată de acuzații în cazul afacerilor financiare ale lui Inaki Urdangarin,  soţul ei. Urdangarin a fost obligat să plătească și o amendă de 512.000 euro, în timp ce soția sa va trebui să achite suma de 265.000 euro ca responsabilitate civilă.

Cumnatul regelui Spaniei ar putea fi închis, chiar dacă va face apel, pentru că procedura în dreptul spaniol prevede încarcerarea imediată în cazul unor pedepse de peste șase ani închisoare, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu. Asociatul lui Inaki Urdangarin, Diego Torres, va face opt ani și șase luni de închisoare, potrivit deciziei tribunalului. În total, 17 persoane au fost condamnate în acest proces. A fost pentru prima dată când un membru al Casei Regale s-a așezat în banca acuzaților. Prejudiciul despre care se vorbește în acest proces este de 6 milioane de euro. Infanta a susţinut mereu că nu a ştiut nimic de deturnarea banilor şi, în pofida presiunilor familiei, a refuzat să divorţeze. Cristina este căsătorită din 1997 cu fostul handbalist Inaki Urdangarin şi au patru copii.

În timpul procesului, Infanta Cristina a Spaniei a rămas fără titlul de ducesă de Palma de Mallorca. Decizia a fost luată chiar de fratele ei, regele Felipe al VI-lea.

 

sursa foto: http://beforeitsnews.com

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele