Specialiști: Vaccinul împotriva Covid-19 al Moderna ar fi suficient de eficient în două doze

0
moderna vaccin covid sars-cov
- Reclama -

Oamenii de știință ai Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) au declarat marți că vaccinul împotriva Covid-19 al Moderna nu a îndeplinit toate criteriile pentru a sprijini utilizarea dozelor de rapel ale vaccinului său, posibil pentru că eficacitatea primelor două doze a rămas ridicată, transmite Reuters.

 

Experții FDA susțin că datele privind vaccinul Moderna au arătat că rapelul crește nivelul anticorpilor, dar diferența de anticorpi înainte și după rapel nu a fost suficient de mare, în special la cei ale căror niveluri au rămas ridicate.

Documentele au fost publicate înaintea unei întâlniri din această săptămână a unei comisii de experţi externi ai FDA care trebuie să discute despre rapeluri.

Vezi și Japonia nu mai folosește vaccinul de la Moderna

FDA respectă de obicei recomandările experţilor săi, dar nu este obligată să o facă.

- Reclama -

O comisie de consultanţi a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) se va reuni săptămâna viitoare pentru a discuta recomandări specifice referitoare la cine poate primi rapeluri, dacă FDA le va autoriza.

Preşedintele Joe Biden a anunţat în acest an planuri pentru administrarea de rapeluri majorităţii adulţilor, dar unii specialişti ai FDA au afirmat într-un articol publicat în revista The Lancet că nu există dovezi suficiente pentru a susţine inocularea întregii populaţii.

Majoritatea datelor provin din Israel, unde sunt administrate rapeluri ale vaccinului Pfizer/BioNTech, dar nu au avut loc studii la nivelul populaţiei pentru vaccinurile dezvoltate de Moderna sau Johnson & Johnson.

Consultanţii FDA vor evalua vineri şi rapelul vaccinului într-o singură doză al J&J.

J&J a solicitat FDA să autorizeze administrarea unui rapel la cel puţin două luni după doza iniţială a vaccinului său pentru coronavirus.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele