Spital realizat cu jaf din banul public. Premierul Dăncilă a mers la inaugurare fără să-i pese

0

Noul spital din Mioveni, inaugurat joi de premierul Viorica Dăncilă, a costat 68 de milioane de euro din fondurile locale, potrivit Agerpres, și încă mai are nevoie de avize și de medici. Spitalul construt în orașul uzinei Dacia este deja echipat cu aparatură medicală, dar o investigație Cetățeanul.net arată că unele echipamente au fost achiziționate la prețuri supraevaluate.

Viorica Dăncilă a fost însoțită și de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și de președintele interimar al Senatului, Șerban Valeca, senator de Argeș și președinte al filialei PSD Argeș.

Astfel, publicația citată arată că Primăria Mioveni va plăti un aparat RMN (rezonanță magnetică nucleară) marca General Electric, din bani publici cu 5,92 milioane de lei (1,31 milioane de euro, la un curs de 4,5 lei pentru un euro). Potrivit ofertelor comerciale făcute pentru companii private, un aparat similar, cu un câmp magnetic de 1,5 Tesla (1,5 T) este vândut de General Electric cu mai puțin de 630.000 euro.

Citește și Florin Iordache:Dezincriminarea abuzului în serviciu prin OUG ar fi o soluție

Un exemplu similar e dat de Cetățeanul.net la aparatele de tomografie computerizată (computer tomograf – CT). Municipalitatea va plăti 637.000 de euro pentru un computer tomograf cu 16 secțiuni (2,87 milioane de lei, fără TVA), deși producătorul oferă același tip de computer-tomograf unei policlinici private la 40% din preț (260.000 de euro).

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele