Spitalele de urgență din Târgu Jiu și Ploiești și-ar putea pierde acreditarea

0
Spitale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus luni că va propune Autorităţii Naţionale pentru Management al Calităţii în Sănătate retragerea acreditării spitalelor controlate săptămâna trecută: Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

„Este apanajul Agenţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate. Voi face o informare către agenţie vizavi de neregularităţile pe care le-am constat vizitând spitalul, o parte din secţiile spitalului, şi sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiţi indicatori care posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătăţii nu poate să ceară imperativ, poate să propună. Asta am să fac”, a spus Sorina Pintea, prezentă la conferinţa „Gravele probleme din sănătate. Cât de bolnav este sistemul”, potrivit Agerpres.

Citește și: Iohannis „a diagnosticat-o” pe Sorina Pintea: Lecţie de manipulare pesedistă

Pintea a explicat că acest lucru înseamnă un nou proces de acreditare pentru cele două spitale.

„Nu a fost un exerciţiu de imagine şi nu va fi pentru că voi face în continuare acest lucru. Pur şi simplu m-am săturat să fie arătate cu degetul doar autorităţile, pentru că până la urmă fiecare dintre noi suntem parte a acestui sistem. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uităm şi spunem că nu merge, suntem noi, fiecare. (…) Nici următoarele incursiuni nu vor fi un exerciţiu de imagine, pentru că încă am unele semnale negative din anumite zone”, a mai arătat Pintea.

Din fericire, pacienții din Ploiești, au o alternativă la această situație – Spitalul Sanconfind din Câmpina.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele