Spitalul Clinic Colentina va avea un nou corp, ce va fi destinat secției de ortopedie

0
- Reclama -

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Spitalul Clinic Colentina din Sectorul 2 al Bucureștiului va primi un nou corp de clădire care va fi dedicat secției de ortopedie. Acest corp de clădire va cuprinde atât săli de operație, cât și săli de terapie intensivă, fiind dotat cu echipamente moderne.

„Vor fi dotate de la zero, cu tehnologie și echipamente medicale de ultimă generație”, transmite Nicușor Dan.

Instituția coordonată de viceprimarul Horia Tomescu, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a semnat joi, 23 martie 2023, contractul pentru proiectarea și construcția noului corp de clădire. Valoarea totală a acestui contract este de 41.211.000 de lei, iar termenul de execuție pentru construcție este de 12 luni.

În plus, primarul Capitalei a anunțat miercuri că a fost lansat în consultare publică caietul de sarcini pentru achiziționarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuție pentru renovarea și consolidarea Maternității Bucur. Printre lucrările ce urmează să fie realizate se numără consolidarea structurii de rezistență a clădirilor (fundații, subsol tehnic, pereți structurali din beton armat etc.), consolidarea seismică și reabilitarea termoenergetică.

- Reclama -

Invit companiile interesate să vină cu observații și recomandări privind revizuirea, actualizarea și completarea documentației referitoare la conținutul Caietului de sarcini, a transmis Nicușor Dan.

Persoanele interesate pot trimite recomandări și observații cu privire la caietul de sarcini la adresele de e-mail: gabriel.popescu@pmb.ro și ana.nichita@pmb.ro. Data limită pentru trimiterea propunerilor este 26 martie 2023.

Pentru renovarea Maternității Bucur, fondurile sunt obținute prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar valoarea nerambursabilă este de 35.355.175,99 de lei. Perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

- Reclamă -