Sportivii profesioniști ies la treaba de pe 15 mai

Iohannis: Deci, sporturile individuale vor fi permise - atenţie, individuale!

0

Sportivii de performanţă vor putea reîncepe cantonamentele începând cu 15 mai, dar doar „în condiţii foarte speciale”, precizând totodată că nu vor reîncepe competiţiile sportive decât „după o perioadă suficient de lungă de pregătire”.

 

„Este încă un aspect destul de important pe care l-aş menţiona pe scurt, care se referă la sportivi. Sportivii de performanţă vor putea, în condiţii foarte speciale, care vor fi detaliate de specialişti, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competiţiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire – deci, atenţie, pentru sportivii de performanţă. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori – atenţie, ca să nu fim greşit înţeleşi. Deci, cantonamentele, dar numai în condiţii speciale, pentru profesionişti”, a declarat Iohannis.

Casoteca și SHARP fac echipă bună în contextul pandemiei de coronavirus

Despre sportul amator, preşedintele a afirmat că acesta va fi permis doar individual, rămânând în vigoare şi după 15 mai interdicţia întâlnirilor între mai mult de trei persoane.

„Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localităţii sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise – atenţie, individuale! Rămâne restricţia că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Asta se aplică, evident, şi atunci când mergem să facem mişcare în aer liber”, a mai spus Klaus Iohannis.

Niciunul dintre loturile naţionale şi olimpice ale României nu au mai efectuat pregătiri centralizate de la jumătatea lunii martie, când Ministerul Tineretului şi Sportului a trimis o adresă către toate centrele sportive naţionale prin care cerea sportivilor să evacueze bazele în contextul pandemiei de coronavirus.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele