Sportul are un buget mai mic, dar s-au mai găsit niște bani „prin sertare”

0
- Reclama -

Bugetul Ministerului Tineretului și Sporturilor este mai mic decât cel estimat în ultima lună a anului trecut, dar ministrul Marius Dunca nu este deloc îngrijorat, deoarece există un excedent bugetar din 2016.

„Bugetul MTS este mai mic decât cel estimat, dar avem și un excedent bugetar de care nimeni nu a vorbit. Sunt bani necheltuiți de anul trecut. Este vorba despre 20 de milioane de lei în plus față de bugetul anunțat. Eu niciodată nu pot fi satisfăcut de buget, dar avem suficienți bani pentru a ne desfășura activitățile. Trebuie să prioritizăm federațiile și să le încurajăm pe cele care au potențial. Am avut discuții cu reprezentanții federațiilor și vom încerca să găsim soluții. Pentru că nu o să pot rezolva singur toate problemele sportului românesc. Trebuie să lăsăm la o parte orgoliul și mândria și să ne așezăm toți la o masă”, a declarat Marius Dunca.

Din această săptămână sportul este mai „bogat” și cu un consiliu. „În ședința de Guvern de mâine (n.r. joi 16 februarie) voi prezenta o notă de înștiințare prin care înființăm Consiliul Național al Mișcării Sportive. Scopul Consiliului este acela de a elabora și implementa proiecte, iar din acesta vor face parte mai multe ministere precum cel al Sănătății, al Educației, al Dezvoltării, al Muncii și al IMM-urilor. Trebuie să implicăm toate ministerele pentru că pentru mine reprezintă o prioritate sportul de masă. Marii noștri campioni provin din zona rurală, așa că este foarte important să ne ducem și spre această zonă”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele