Stadionul Maracana nu își va mai schimba numele în ”Regele Pele”

0

Legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro nu îşi va mai schimba numele în “Regele Pele”, după ce Adunarea Legislativă locală a decis marţi să renunţe la controversatul proiect de lege aprobat în urmă cu o lună, informează AFP.

Preşedintele Adunării Legislative a statului Rio, Andre Ceciliano, a anunţat în cursul unei reuniuni publice cu şefii de partide că îi va solicita guvernatorului Claudio Castro “să nu promulge” legea care prevedea schimbarea numelui arenei.

Acest proiect de lege, aprobat pe 9 martie, a fost puternic criticat şi nu doar de către purişti. Numeroşi brazilieni consideră această dezbatere inoportună, în condiţiile în care puterile publice au alte priorităţi într-o ţară total copleşită de criza coronavirusului, care a făcut peste 330.000 de morţi în Brazilia.

“Am intenţionat să-i aduc un omagiu regelui fotbalului nostru, în timp era în viaţă”, s-a justificat marţi Andre Ceciliano. “De fapt, Maracana va fi cunoscut pentru totdeauna sub numele de Maracana”, a adăugat el.

Ronaldo l-a egalat pe brazilianul Pele la numărul de goluri

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele