Start în noul an școlar

0

Noul an şcolar începe luni şi va avea 34 de săptămâni, împărţite în două semestre. Un număr de 2.400 de elevi nu încep şcoala cu prezenţă fizică întrucât localităţile în care învaţă au depăşit rata de infectare de 6 la mie. Peste 13.000 de poliţişti, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, asigură ordinea şi siguranţa în prima zi de şcoală.

 

Conform calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei, semestrul I se va desfăşura între 13 septembrie şi 22 decembrie, având 14 săptămâni de cursuri. Semestrul al II-lea va avea 20 de săptămâni de cursuri, din 10 ianuarie până în 10 iunie.

Copiii din grădiniţe şi elevii din clasele primare vor avea vacanţă între 25 şi 31 octombrie, iar vacanţa de iarnă a elevilor va fi între 23 decembrie şi 9 ianuarie. Vacanţa de primăvară este programată între 15 aprilie şi 1 mai, iar vacanţa de vară va începe în 11 iunie.

Pentru elevii din clasele terminale din învăţământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral şi frecvenţă redusă), anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 27 mai.

Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 3 iunie, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale), respectiv pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, că 12 localităţi au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar 2.400 de elevi nu încep luni şcoala cu prezenţă fizică.

Potrivit acestuia, sunt şase localităţi din Satu Mare, câte două în Arad şi Sălaj şi câte una în Teleorman şi Dolj care au depăşit rata de 6 la mie. Numărul total al elevilor din aceste localităţi este 2.400, mai puţin de 1 la mie din numărul elevilor din România.

În prima zi de şcoală, peste 13.000 de poliţişti, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, vor acţiona în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara, pentru un început în siguranţă al noului an şcolar.

Cum poți beneficia de legea consumatorului vulnerabil

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele