Statul oferă până la 40.000 lei pentru izolarea termică a locuinței

0
- Reclama -

Persoanele fizice care vor să își izoleze locuința vor avea acum posibilitatea de a cere de la stat o sumă nerambursabilă de până la 40.000 de lei, în cadrul programului “Casa Verde Plus”, aflăm  dintr-un act normativ al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) ce a fost publicat ieri în Monitorul Oficial.

„Finanțarea se acordă sub forma unei prime de eficiență energetică în valoare de maximum 40.000 de lei, aferentă cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 120 lei/mp izolat și finisat, pentru izolarea locuințelor aflate în faza de construcție și pentru izolarea locuințelor existente”, scrie în actul normativ publicat de MMAP.

Pentru a beneficia efectiv de acești bani, cetățenii trebuie să aștepte stabilirea sesiunii de înscriere de către autorități. Sesiunea de înscriere în programul „Casa verde Plus” va fi anunțată public de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de începerea înscrierilor.

Banii nerambursabili vor fi acordați persoanelor fizice atât pentru casele aflate în construire, cât și pentru cele deja existente, numai dacă acestea au cel mult parter și două etaje.

Persoanele eligibile trebuie să fie cetățeni români și să aibă domicilul stabil în România. De asemenea trebuie să fie ori proprietari/coproprietari ai locuinței ce urmează a fi renovată, ori proprietari ai terenului pe care vor implementa proiectul de izolare termică.

- Reclama -

Cei 40,000 de lei nerambursabili de la stat pot fi folosiți pentru achiziția de produse și servicii, pentru lucrările necesare implementării proiectului plus taxa pe valoarea adăugată aferentă acestora. O persoană poate beneficia doar odată

Ce trebuie să știi despre programul Casa Verde Plus

Programul Casa Verde privește efectuarea de lucrări destinate eficienței energetice de care beneficiază persoane fizice cu cetățenie română și domicilul stabil în țara noastră. Prin acest program, statul încurajează folosirea de materiale izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor în scopul  îmbunătățirii calității mediului.

Află care sunt toate criteriile de eligibilitate, precum și documentele necesare pntru înscrierea în program aici 

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele