Statul paralel sau frica de pușcărie?

0

Exista cu adevărat “statul paralel” invocat în general de policieni cu problelema cu legea, care au deschise dosare sau este o invenție a unor oameni direct vizați de justiție care au interese să inducă opinia publică în eroare?

În ultima perioadă, asistăm la o serie de condamnări ale unor nume grele din politica românească.

Statul paralel pare a nu fi deloc părtinitor, neținând cont de culoarea politică a celor judecați. În decurs aproximativ o lună, am avut o serie de condamnări la închisoare cu executare pentru politicieni de toate culorile.

Lista condamnărilor recente

Radu Mazăre (care momentan se află în Madagascar) fost primar al Constanței din partea PSD, condamnat la 6 ani cu executare, într-un dosar în care a fost judecat pentru că a vândut la un preţ derizoriu un teren din staţiunea Mamaia.

Elena Udrea (care momentan se află în Costa Rica) fostul ministru al turismului în guvernul Boc, condamnată la 6 ani si 6 luni de închisoare cu executare în dosarul “Gala Bute”.

Dan Șova, fostul ministru al transporturilor din partea PSD, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora.

Cristian Boureanu, fost parlamentar din partea PNL apoi din partea PDL, a fost și el condamnat, ce este drept cu suspendare, la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist rutier.

Șeful PSD Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive.

Constantin Niță, fost ministru al energiei din partea PSD a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Alina Bica, fostul șef DIICOT ( care de asemenea momentan se află în Costa Rica alături de buna ei prietenă Elena Udrea, țară fără mandat de extrădare), a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul despăgubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către ANRP.

Doar astăzi au avut loc 3 sentințe definitive unde regăsim nume grele ale politicii, doi din fostul PDL și unul din PSD:

Azi dimineață aflam că fostul senator PSD Cătălin Voicu, a fost condamnat definitiv la nu mai puțin de 7 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care era judecat pentru complicitate la abuz în serviciu.

Pe parcursul zilei a venit sentința și pentru Dorin Cocoș, un om de afaceri cu influiență în fostul PDL, foarte apropiat de fostul președinte Traian Băsescu și fost sot al fos al Elenei Udrea, primind 3 ani si 3 luni de închisoare cu executare în dosarul ANRP.

Pe seară am aflat sentința lui Gheorghe Ștefan, cunoscut ca “Pinalti”, fostul primar al municipiului Piatra Neamț din partea PDL, fiind condamnat la 3 ani și trei luni de închisoare cu executare pentru spălare de bani.

Așadar, cine este “statul paralel”? Există motive să ne punem aceste întrebări când vedem o lungă listă de condamnări, într-o perioadă de timp relativ scurtă? Este vorba de politicieni care, în marea lor majoritate, acuzau și, cei mai mulți  dintre ei continuă și după aflarea sentinței să acuze, că ar fi doar niște “victime” ale unui așa zis “stat paralel”?

Citește și Iohannis: PSD a inventat statul paralel ca să motiveze demersurile anti justiție și anti servicii

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele