Ştefan Vuza, Chimcomplex, vrea să producă hidrogen și să cumpere Petromidia

5
stefan vuza chimcomplex
- Reclama -

Chimcomplex Borzeşti vrea să se finanţeze prin intermediul unei emisiuni de obligaţiuni în 2022 şi cu ajutorul unor parteneri pentru a produce hidrogen ca materie primă pentru industria chimică şi hidrogen pentru energie termică.

Chimcomplex este cea mai mare companie de pe segmentul AeRO al Bursei de la Bucureşti.

Compania controlată autoritar de antreprenorul Ștefan Vuza a anunţat joi dimineaţă la BVB că are în vedere demararea acestei finanţări, la acest moment fiind finalizat procesul de selecţie a consultantului financiar internaţional care va asista societatea, fiind vorba despre Rothschild & Cie.

“Consecventă cu strategiile sale în ceea ce priveşte dezvoltarea şi operaţionalizarea Diviziei Verzi, compania anunţă că Alianţa Europeană pentru Hidrogen Curat a selectat 3 proiecte depuse de Chimcomplex SA Borzeşti spre a trece în etapele următoare. Aceste proiecte, codificate sub denumirea GreenComplex, vizează producţia de hidrogen, hidrogenul ca materie primă pentru industria chimică şi hidrogen pentru energie termică. Toate aceste proiecte răspund strategiei avute în vedere la nivelul industriei europene de valorificarea pe scară largă a hidrogenului în Europa”, potrivit raportului companiei.

Vezi și Cehii de la CIEH Soda vor să construiască împreună cu Consiliul Judeţean Vâlcea şi Chimcomplex o ”sursă de energie”

În ceea ce priveşte Divizia de Chimie şi de integrare petrochimică, compania anunţă finalizarea unor studii preliminare şi includerea oportunităţii dezvoltării unor parteneriate şi a achiziţiei Rompetrol (KMG International) în strategia de dezvoltare a societăţii, urmărindu-se formularea unei oferte în acest sens la începutul anului 2022.

- Reclama -

Rompetrol Rafinare, operatorul Petromidia şi Vega, are pe baza preţurilor curente de tranzacţionare de la bursă o capitalizare de 1,9 mld. lei. Kazahii de la KMG au 48,1% din companie.

De la începutul anului 2021 acţiunile CHOB au crescut cu 890% pe fondul unor rezultate peste aşteptările investitorilor.

Capitalizarea companiei este de circa 5,5 mld. lei.

Chimcomplex a încheiat primele nouă luni ale lui 2021 cu venituri totale de 1,8 miliarde lei, faţă de 816 milioane lei în perioada similară din 2020, şi un profit net de 422 milioane lei, comparativ cu pierderi de 39 milioane lei la finele lunii septembrie 2020.

Compania este controlată indirect în proporţie de 85,35% de Ştefan Vuza prin CRC Alchemy Holding, cu sediul în Amsterdam, în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului deţine aproape 9% din capitalul social.

- Reclamă -

5 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele