Stejarii au mai spălat din ruşine, se mențin în elita Rugby Europe International Championship

0

Reprezentativa de rugby a României a învins, sâmbătă, la Baia Mare, cu scorul de 36-6, selecţionata Portugaliei, în partida de baraj pentru menţinerea în elita Rugby Europe International Championship.

Au marcat: I.Dumitru – 2e, Melinte – e, tr, Fercu – e, Gorin – e, Zaharia – e, Plai – 2 tr respectiv Abesasis-dg, Guedes – lp.

România: Constantin Pristavita (CSM Ştiinţa Baia Mare), 2. Eugen Căpăţână (Timişoara Saracens), 3. Alexandru Ţăruş (Sale Sharks), 4. Marius Antonescu (Colomiers), 5. Adrian Motoc (Agen), 6. Mihai Macovei (Colomiers), 7. Valentin Ursache (Oyonnax), 8. Andre Gorin/Andrei Gorcioaia (RC Massy), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), 12. Fonovai Tangimana (CSM Bucureşti), 13. Cătălin Fercu (Timişoara Saracens), 14. Vlăduţ Zaharia (Timişoara Saracens), 15. Ionel Melinte (CSA Steaua).

La 15 mai, reprezentativa de rugby a României a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019 şi amendată cu 100.000 de lire sterline, de comisia World Rugby în cazul privind eligibilitatea jucătorului din Tonga Sione Faka’osilea în echipa naţională.Faka’osilea a jucat pentru reprezentativa de rugby în şapte din Tonga în competiţia Gold Coast 2012-2013 şi nu mai avea dreptul de a evolua pentru o altă echipă naţională. Jucătorul din Tonga, în vârstă de 31 de ani, a debutat în naţionala României în martie 2017, într-o partidă cu Rusia, şi a evoluat de atunci în şase din opt meciuri din cadrul Rugby World Championship, în 2017 şi 2018.Comisia Independentă a World Rugby, formată din Sir James Dingemans, Sir Peter Fraser şi Lex Mpati, a decis atunci ca meciul Belgia – Spania să nu se rejoace, iar cele două echipe, alături de România, să fie excluse de la Cupa Mondială. Locul României în grupa A la CM din Japonia va fi luat de Rusia, iar în locul Spaniei va juca Germania la barajul pentru CM.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele