Stoichiță: „Naționala a căzut în Liga C a unei competiții pe care o respect, dar care nu te duce nicăieri” (AUDIO)

1

Reprezentativa de fotbal a României a retrogradat în eșalonul al 3-lea din Nations League, după o campanie dezastruoasă, într-o grupă ce părea accesibilă, cu Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Finlanda.

Selecționata pregătită de Edi Iordănescu a obținut 7 puncte în cele 6 meciuri disputate, astfel că din sezonul viitor va juca alături de echipe precum Insulele Feroe, Luxemburg sau Kosovo.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a comentat la Sport Total FM situația actuală a naționalei, fiind de părere că Nations League este o competiție care nu oferă o miză foarte mare. El spune și că nu este de acord cu ce s-a întâmplat în actuala campanie, dar Edi Iordănescu va rămâne selecționer, afirmând că nici lui Laszlo Boloni nu i s-a cerut câștigarea grupei din Liga Națiunilor, atunci când cele două părți au negociat.

„Bine că avem încă stadionul plin”

Am ajuns în Liga C a unei competiții pe care o respect, dar care nu te duce nicăieri. Te duce la câte un baraj, dar nu am profitat niciodată până acum. Nu e bine, nu e bine ce s-a întâmplat, mi-ar fi plăcut să jucăm cu echipe mai puternice, dar asta este. Bine că suntem la tragerea la sorți pentru calificări, n-am pierdut nicio poziție, bine că am lăsat o impresie asta la sfârșit, că până la urmă ne-am bucurat că n-am mai văzut demult două meciuri consecutive o echipă care totuși demonstrează că se poate juca un fotbal foarte bun, zic eu. Cinstit vorbind, am știut să gestionăm și perioadele de suferință, în care nu eram în apele noastre. Ba printr-o densitate în apărare, ba printr-o agresivitate pozitivă, ba printr-un portar care a știut să se descurce în fiecare fază. Că trebuie să recunoaștem, Ionuț Radu și-a făcut bine treaba. E de lăudat ce au făcut în astea două meciuri. Dar eu spun altceva: de acum încolo trebuie să confirmăm ce am făcut în aceste două meciuri, e cel mai important lucru, pentru ca lumea să prindă și mai multă încredere în echipa națională decât are acum. Pentru că suferim și de o lipsă de încredere a suporterilor, datorită meciurilor și calificărilor ratate, e normal să nu te mai iubească lumea așa mult, să nu mai fie așa interesați. E bine că am avut un stadion plin, lumea lângă echipă, bucurându-se de rezultate și de joc”, a declarat Mihai Stoichiță la Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos, lângă link-ul spre articolul original:

https://sptfm.ro/mihai-stoichita-am-ajuns-in-liga-c-a-unei-competitii-pe-care-o-respect-dar-care-nu-te-duce-nicaieri-nu-e-bine-ce-s-a-intamplat-dar-asta-este/

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele