Ești stresat peste măsură la serviciu, dă-ți angajatorul în judecată

0

Dacă tot nu mai pot pleca în mici vacanțe ca în alți ani, angajații stresați peste măsură, epuizați fizic și psihic trebuie să știe că, de acum, pot reclama încălcarea legii de către angajator. Au de strâns însă probe cu care să se apere.

 

Până în prezent, mulți cei care ajungea în situații-limită preferau să-și dea demisia.

Alexandru a lucrat până anul trecut pentru o multinațională. Poate povesti acum că fiecare zi la locul de muncă era un sursă de stres și suprasolicitare. Și nu doar pentru el.

El povestește că angajatorii dau de lucru angajaților – și în multinaționale – un volum de lucrări care se pot rezolva în mult mai mult timp decât în cele 8 ore de serviciu prevăzute de lege.

Situații descrise de acest tânăr sunt frecvente și au devenit o preocupare în ultimii ani. Acum, cei afectați au o lege care îi apără și sancționează drastic comportamentele abuzive ale angajatorilor.

Vezi și Vaccinul anti COVID poate fi produs în România cel mai devreme peste 3 luni

Practic dacă angajatul reușește să demonstreze că este în permanență stresat la locul de muncă, epuizat fizic, iar angajatorul nu a luat măsuri să stopeze situația, acesta din urmă poate fi amendat cu ușurință de autorități. De asemenea tot angajatorul va fi obligat să plătească în cazul acestuia ore de consiliere psihologică.

Amenzile ajung până la 200 de mii de lei. Iar cei care simt că le sunt încălcate drepturile au cum să se apere.

Specialiști din piața muncii vin și ei cu sfaturi pentru companiile care ignoră sau încurajează astfel de practici.

Inspecția muncii este prima entitate care trebuie sesizată dacă este încălcat contractul de muncă și poate aplica amenzi de până la 3000 de lei pentru fiecare angajat.

Vezi care dintre cele mai performante purificatoare de aer anti coronavirus ți se potrivește 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele