Stresul financiar dăunează grav vieții unor …afaceriști

0
- Reclama -

Fostul acționar al FC Dinamo București, afaceristul  Vasile Turcu (foto1) a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca, după ce a suferit un stop cardio-respirator, în urma unei tentative eșuate de sinucidere. Omului de afaceri i s-a aplicat un guler cervical şi a fost intubat, ventilat şi sedat. El a suferit un edem cerebral şi prezintă mai multe fracturi costale, ceea ce indică ipoteza că ar fi căzut.

Cauzele acestui gest sunt necunoscute, în ultimii 15 ani, în rândul afaceriștilor a bântuit o boală mortală numită „sinucidere”.

În 2014, proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a cărui firmă a fost  implicată în dosarul reţetelor false pentru bolnavii de cancer, s-a aruncat de la etajul casei sale. Apăsat de datorii de peste 2.000.000 de euro, dar și de probleme grave de sănătate, Constantin Şpak, proprietarul grupului de firme Spak, s-a sinucis în 2011. În același an, patronul restaurantului „La Cocoșatu’„, Ioan Oiță, a fost găsit spânzurat, într-o anexa a localului său. Nae Nicolae, foarte activ pe piața imobiliară a murit în iulie 2013 după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de tren pe Şoseaua Petricani, existând mărturii că gestul său a fost premeditat. Florian Anghelescu, proprietar al unei fabricii de ţigări cu acelaşi nume, a fost găsit spânzurat, în 2006, la subsolul vilei sale din cartierul Băneasa la scurt timp după ce Garda Financiară a descoperit că fabrica sa de ţigări Anghelescu Industry făcea evaziune fiscală, fiind vorba de peste 650.000 de euro. În iunie 2004,  Mihai Erbaşu (foto 2), cunoscut afacerist din domeniul construcțiilor, s-a aruncat de la balconul vilei sale după mai multe tentative de sinucidere executate în aceeași zi.

- Reclama -

Pavel Bogdan Pavlov, Gheorghe Brânză, Vasile Freanţ, Octavian Brânzaş, Ion Sadici, George Duţă, Dorel Moţiu se mai află pe o listă tristă, apărută în presă în care apar oameni de afaceri care au decis să-și pună capăt zilelor.

Pentru că nu este afacerist, Adrian Năstase nu apare pe această listă.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele