Stresul financiar dăunează grav vieții unor …afaceriști

0

Fostul acționar al FC Dinamo București, afaceristul  Vasile Turcu (foto1) a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca, după ce a suferit un stop cardio-respirator, în urma unei tentative eșuate de sinucidere. Omului de afaceri i s-a aplicat un guler cervical şi a fost intubat, ventilat şi sedat. El a suferit un edem cerebral şi prezintă mai multe fracturi costale, ceea ce indică ipoteza că ar fi căzut.

Cauzele acestui gest sunt necunoscute, în ultimii 15 ani, în rândul afaceriștilor a bântuit o boală mortală numită „sinucidere”.

În 2014, proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a cărui firmă a fost  implicată în dosarul reţetelor false pentru bolnavii de cancer, s-a aruncat de la etajul casei sale. Apăsat de datorii de peste 2.000.000 de euro, dar și de probleme grave de sănătate, Constantin Şpak, proprietarul grupului de firme Spak, s-a sinucis în 2011. În același an, patronul restaurantului „La Cocoșatu’„, Ioan Oiță, a fost găsit spânzurat, într-o anexa a localului său. Nae Nicolae, foarte activ pe piața imobiliară a murit în iulie 2013 după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de tren pe Şoseaua Petricani, existând mărturii că gestul său a fost premeditat. Florian Anghelescu, proprietar al unei fabricii de ţigări cu acelaşi nume, a fost găsit spânzurat, în 2006, la subsolul vilei sale din cartierul Băneasa la scurt timp după ce Garda Financiară a descoperit că fabrica sa de ţigări Anghelescu Industry făcea evaziune fiscală, fiind vorba de peste 650.000 de euro. În iunie 2004,  Mihai Erbaşu (foto 2), cunoscut afacerist din domeniul construcțiilor, s-a aruncat de la balconul vilei sale după mai multe tentative de sinucidere executate în aceeași zi.

Pavel Bogdan Pavlov, Gheorghe Brânză, Vasile Freanţ, Octavian Brânzaş, Ion Sadici, George Duţă, Dorel Moţiu se mai află pe o listă tristă, apărută în presă în care apar oameni de afaceri care au decis să-și pună capăt zilelor.

Pentru că nu este afacerist, Adrian Năstase nu apare pe această listă.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele