Stroe crede că PNL-iștii ca Sighiartău nu înțeleg greutatea momentului

0
Robert Sighiartău, PNL
Robert Sighiartău, PNL
- Reclama -

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat că liderul PSD Marcel Ciolacu vrea să le întindă liberalilor o capcană și că PNL ar putea chiar să dispară. De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al partidului Ionuț Stroe susține că Sighiartău nu mai reprezintă „de mult” poziția partidului.

Vezi și Lista miniștrilor PNL în Guvernul Ciolacu / Sighiartău vs. Ciucă

„Strategia lui Marcel Ciolacu este una clară, de a aduce PNL într-o situaţie fără ieşire, ca până în decembrie să acceptăm liste comune. Sper să nu se întâmple asta”, a declarat vicepreședintele pe politică externă și afaceri europene al PNL la Prima News. Liberalul a explicat apoi că Ciolacu vrea să ajungă președintele României și că pentru asta are nevoie
de un PNL slăbit care să-l legitimizeze în turul doi împotriva lui George Simion și AUR. Sighiartău a adăugat mai departe că este împotriva formării unor liste comune între PNL și PSD „dintr-un motiv foarte simplu, şi anume că PNL a pierdut deja foarte mult din această alianţă şi pe termen lung va fi pusă în pericol şi stabilitatea României”.

Până în decembrie PNL trebuie să-l dea afară pe Ciolacu

Liderul PNL a explicat apoi că partidul riscă să dispară dacă va continua alianța cu PSD și că se va lupta pentru a-i da afară de la guvernare.

”Eu cred că până în decembrie, PNL trebuie să îl dea afară pe Ciolacu şi să refacă în ochii electoratului ceea ce a stricat când a adus PSD la guvernare. (…) Oamenii sunt nemulţumiţi în teritoriu de această alianţă de guvernare pentru că vedeţi foarte clar, sunt primari targetaţi de PSD şi sunt filiale care negociază cu totul”, mai arată Sighiartău.

- Reclama -

„Nu toți înțeleg greutatea momentului”

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a reacționat la afirmațiile lui Sighiartău, despre care spune că nu mai reprezintă „de mult” poziția oficială a partidului. De asemenea, Stroe afirmă despre colegul său că nu înțelege „greutatea și importanța momentului”.

”Domnul Sighiartău nu mai reprezintă de mult poziţia oficială a PNL şi dacă e să ne uităm pe declaraţiile sale publice, sunt centrate exclusiv pe cât de rău, de apocaliptic este scenariul următor, cât e rău e partidul din care face parte. Nu aş comenta ce a spus pentru că săptămână de săptămână avem câte o ştire de genul ăsta din partea domnului Sighiartău”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL într-o intervenţie la Digi24.

Ionuț Stroe notează mai departe că este nevoie de „decizii grele” pentru România care să echilibreze bugetul.

„E regretabil că în momente cu decizii de stat dificile şi importante pentru România, avem chiar şi noi în partid speculaţii politice de acest fel. Din păcate, nu toţi înţeleg greutatea momentelor şi importanţa momentului pentru România. Suntem în această coaliţie cu PSD, avem de luat decizii grele pentru România, care să echilibreze sistemul bugetar, să aibă această ţară în continuare şansa stabilităţii şi dezvoltării”, mai arată liberalul.

Despre discuţiile din coaliţie, Ionuţ Stroe a declarat că ”în acest moment, agenda celor două partide care construiesc această coaliţie este foarte clară. Suntem preocupaţi să găsim cele mai adecvate răspunsuri problemelor prin care România trece în acest moment, aşa că, mai mult decât orice interes politic, alianţă electorală, proiectarea unor perspective electorale împreună sau nu în 2024 contează ce se întâmplă acum şi anume acest pachet de măsuri fiscale, o formă de reorganizare şi de reformă a instituţiilor statului, pentru a asigura supleţe şi binenţeles eliminarea foarte multor cheltuieli şi zicem noi, posibilitatea acestei ţări de a colecta mai mulţi bani la buget pentru a depăşi acest moment dificil sunt lucruri care contează enorm”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele