Stroe: Politica nu are ce să caute în sport

0
- Reclama -

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, fost ministru al Sportului, a comentat într-o postare pe Facebook anunţul Asociaţiei maghiare de fotbal (MLSZ) privind introducerea de bannere care să înfăţişeze o hartă a Ungariei istorice la meciurile echipei naţionale, afirmând că politica nu are ce să caute în sport, motiv pentru care speră că ştirea ppotrivit căreia UEFA ar fi fost de acord ca Ungaria să folosească la fotbal ”un drapel cu însemne revizioniste” să fie inventată sau o lansată artificial de nişte minţi înflăcărate.

 

El îşi exprimă speranţa ca UEFA să nu accepte aşa ceva.

”Am spus de foarte multe ori: politica nu are ce să caute în sport. Sper de aceea că ştirea pe care am văzut-o în seara asta, cum că UEFA ar fi fost de acord ca Ungaria să folosească la fotbal un drapel cu însemne revizioniste, să fie o ştire inventată. Sau cel mult o informaţie lansată artificial de nişte minţi înflăcărate. Până vine un punct de vedere oficial de la forul european, mă rezum să subliniez că un asemenea eveniment ar fi un precedent periculos. Ar veni în contradicţie cu toate principiile care guvernează sportul. Nu ar face decât să sufle în pânze extremiştilor care pescuiesc oricum mereu în vremuri tulburi, ca cele de azi”, a scris Stroe marţi seară, pe Facebook.

El subliniază că se aşteaptă ca UEFA să nu accepte aşa ceva, ”să nu dea oxigen unor teorii revizioniste, să nu permită intoxicarea fotbalului de către interese şi mize politice”.
”Până la clarificarea poziţiei UEFA, recomand tuturor să fie reţinuţi în a prelua sau comenta ceva ce ar putea fi o poveste ruptă de realitate. Este un context în care sunt aruncate multe „fitile” de acest fel, tocmai de către cei care vor tensiune, dezbinare şi o slăbire a societăţilor noastre”, afirmă Ionuţ Stroe.

- Reclama -

Trump face iar apel la manifestaţii

Asociaţia maghiară de fotbal (MLSZ) a aprobat introducerea de bannere care să înfăţişeze o hartă a Ungariei istorice la meciurile echipei naţionale. Potrivit unui comunicat publicat marţi pe site-ul său, MLSZ a solicitat o poziţie clară din partea Uniunii Europene (UEFA) şi a grupului său antidiscriminare (FARE) cu privire la problema autorizării afişării simbolului istoric.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele