Studiu: 47% dintre firmele din construcții consideră că volumul de muncă va crește în următorul an

Infrastructura și rezidențialul, domenii vedetă

0
constructii studiu
- Reclama -

Cei mai mari antreprenori generali în construcții estimează o creștere economică pentru anii următori cuprinsă între 4,3 și 5 puncte procentuale. Cei mai buni ani, potrivit specialiștilor din construcții, vor fi 2023 și 2024, când se vor înregistra creșteri de 5, respectiv 4,9 puncte procentuale, iar Produsul Intern Brut va reuși să stabilească noi recorduri, potrivit unui studiu realizat de IBC Focus.

 

47% dintre respondenții studiului se declară optimiști și consideră că în perioada următoare volumul de muncă va crește. Totodată, ceva mai reținuți sunt 27% dintre antreprenori care consideră că volumul de muncă va rămâne la fel și pentru următoarele 12 luni, în timp ce 26% se așteaptă la scăderi.

Infrastructură sau rezidențial: care va fi domeniul salvator?

Antreprenorii generali din sectorul construcțiilor așteaptă în continuare deblocarea unor proiecte majore de infrastructură care ar putea oferi numeroase oportunități. Prin urmare, aproape o treime din respondenții la chestionarul aplicat către piața de antrepriză generală în construcții din România anunțau că estimează că segmentul de infrastructură va atrage cel mai mare interes în domeniu.

Citește și Italieni identificaţi drept descendenţi în viaţă ai lui Leonardo da Vinci – studiu

S-a implicat statul în acordarea de suport constructorilor?

Potrivit respondenților, statul și autoritățile publice ar fi putut să gestioneze mai bine situația în ceea ce privește acordarea de suport direcționat spre industria de construcții. Doar 18% din antreprenorii generali consultați de IBC Focus au afirmat că, în opinia lor, autoritățile au acordat atenția necesară sectorului.

- Reclama -

La polul opus însă, părerile sunt împărțite însă majoritare. Prin urmare, 37% au afirmat că, din punctul lor de vedere și din experiență anului 2020, nu au resimțit deloc o implicare a statului în acordarea de suport, în timp ce alți 44% de antreprenori au afirmat că deși au existat încercări de a-i ajuta, acestea nu au fost suficiente.

Vezi aici integral documentul: Studiu IBC Focus

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele