Studiu: Amenințările online ce provoacă îngrijorarea românilor și cum le pot face față

0

Mare parte a vieții multora dintre noi depinde de mediul online. Conturi de email, rețele sociale, conturi bancare, magazine online, platforme de chat, etc, toate conțin informații personale sensibile, care trebuie protejate.

De Ziua Siguranței pe internet, Google atrage atenția asupra securității online, arătând care sunt temerile românilor pe internet și câteva metode simple pe care oricine le poate aplica pentru a-și proteja existența online.

Cele mai mari îngrijorări ale oamenilor vizează compromiterea datele de acces și personale (parole, informații financiare, etc) și malware-ul. În opinia românilor, informațiile financiare sunt cele mai sensibile. Potrivit unui studiu realizat în 2019 de YouGov pentru Google, 49% dintre români sunt interesați în primul rând de protecția datelor datele financiare, precum acces la internet banking sau datele cardurilor. Pe locul secund, cu 19%, vin informațiile personale (adresă, CNP, etc), iar pe al treilea loc momentele personale, precum fotografii, cu 9%. Studiul derulat de YouGov este unul reprezentativ și s-a derulat online în perioada 27 decembrie 2018 – 7 ianuarie 2019, pe un eșantion de 1009 persoane adulte din România.

Citește mai multe detalii pe News4IT.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele