Studiu: Bucureştiul, în topul celor mai ieftine oraşe din lume

0

Capitala României este unul din cele mai ieftine oraşe din lume, ocupând locul 67 din cele 77 de oraşe analizate de banca elveţiană UBS, informează AFP. În rândul celor 14 metropole din Europa de Est analizate de UBS, Bucureştiul se situează pe locul 11. Mai ieftin este să locuieşti doar în Sankt Petersburg, Zagreb şi Kiev.

Cele mai scumpe oraşe din Europa de Est sunt Ljubljana, locul 42 la nivel mondial, Tallinn, locul 44, şi Varşovia, locul 47 din cele 77 de oraşe analizate de UBS.

Zurich şi Geneva rămân cele mai scumpe oraşe din lume, urmate de Oslo, Copenhaga şi New York. Capitala Franţei se clasează abia pe locul 12. Însă, ţinând cont de chirii, Parisul urcă până pe locul şapte, în faţa Londrei dar după Tokyo.

Clasamentul se schimbă în funcţie de puterea de cumpărare, pe primul loc fiind Los Angeles, urmat de Zurich, Miami, Geneva şi Luxemburg, iar Parisul se clasează pe locul 33.

Citește și Țara care interzice Facebook-ul din cauza pornografiei

Pentru cea de a 17-a ediţie a acestui raport, UBS a multiplicat studiile de caz examinând de exemplu cât costă o ceaşcă de cafea în cele 77 de oraşe. După acest indicator, Bucureştiul se situează pe locul 50, cu un preţ mediu al unei cafele de 2,24 dolari, devansând oraşe precum Toronto, Madrid, Istanbul, Roma sau Lisabona, unde o cafea costă 0,74 dolari. Cel mai mult pentru o cafea plătesc locuitorii din Doha, 6,40 dolari, urmaţi de cei din Copenhaga şi Dubai.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele