Studiu: Certificatul de vaccinare ajută țările să sporească protecția în fața Covid-19

0

Certificatele verzi care atestă vaccinarea împotriva Covid-19 și care restricționează accesul în diferite locuri, de la restaurante la muzee, pot ajuta țările cu rate scăzute de vaccinare să combată rezistența la vaccinuri, a arătat un studiu publicat luni, redat de Bloomberg.

 

Trecerile Covid, care necesită în general dovada inoculării, recuperarea de la Covid-19 sau un test negativ, au stimulat vaccinările cu 20 de zile înainte și la 40 de zile după ce au fost introduse în locuri precum Franța, Israel, Italia și Elveția, care au început cu rate de inoculare sub medie, conform cercetărilor publicate în The Lancet.

Studiul, care a examinat date din șase țări, este primul care investighează impactul unor astfel de măsuri. Acestea vin pe măsură ce varianta Omicron se răspândește în întreaga lume, determinând statele lumii să înăsprească restricțiile și să caute noi modalități de a-I determina pe cei care se îndoiesc să se vaccineze. Deoarece Germania consideră vaccinarea obligatorie, oamenii de știință au descoperit că un permis de sănătate în acea țară a avut un impact redus asupra comportamentului oamenilor, deoarece cei care puteau fi convinși adoptaseră deja vaccinarea.

Studiul a constatat, de asemenea, un efect redus în Danemarca, care a scăzut la dozele de injecție.

Casoteca și SHARP fac echipă bună în contextul pandemiei de coronavirus

Restricțiile funcționează cel mai bine pentru a crește gradul de vaccinare pentru cei sub 30 de ani, care adesea nu văd riscul de a se îmbolnăvi de Covid-19 ca un motiv suficient pentru a se vaccina. În Elveția, când pașapoartele de vaccin au fost introduse pentru prima dată în cluburi de noapte și evenimente mari, singura creștere a acoperirii vaccinării a fost în rândul tinerilor de 20 de ani.

„Este posibil ca certificarea Covid-19 să fie o modalitate utilă de a încuraja grupurile care se mulțumesc cu vaccinul”, a declarat Tobias Rüttenauer, doctor la Universitatea din Oxford, care a fost coautor al studiului, într-un comunicat.

Acesta a precizat: „Cu toate acestea, certificarea Covid-19 în sine nu este un glonț de argint pentru îmbunătățirea absorbției vaccinurilor și trebuie utilizată împreună cu alte politici.”

Oficialii din domeniul sănătății publice ar trebui, de asemenea, să combată ezitarea la vaccin prin impulsuri specifice de vaccinare și eforturi de comunicare pentru a îmbunătăți cunoștințele despre inoculare și pentru a restabili încrederea în autorități, în special în rândul minorităților, au spus cercetătorii.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele