Studiu: Peste jumătate dintre europeni încă vor să călătorească în perioada mai-septembrie 2020

0

Mai mult de jumătate dintre participanţii din Europa (56%) la un studiu privind turismul încă îşi doresc să călătorească între lunile mai şi septembrie 2020, atât timp cât destinaţiile preferate nu vor fi în carantină, arată un studiu realizat de LuggageHero.com, o reţea globală de găzduire a bagajelor.

 

Potrivit sursei citate, o treime dintre respondenţi vor încerca să evite oraşele mari şi transportul public, iar 17% vor călători în interiorul ţării în care locuiesc.

Totodată, mai mult de un sfert (27%) au confirmat că îşi vor reduce bugetul de vacanţă pentru acest an cu cel puţin 40%, relatează Agerpres.

Datele sondajului mai arată: „Pasionaţii de călătorii nu îşi anulează planurile în întregime, ci doar le amână până când situaţia va deveni mai clară: 44% au declarat că nu îşi vor schimba traseul pentru călătoriile care vor avea loc începând cu luna mai. Procentajul la nivel mondial este, de asemenea, apropiat: 50%”.

Studiul citat mai arată că aproape două treimi (61%) dintre europenii participanţi la sondaj au avut cel puţin o călătorie planificată pentru lunile martie-aprilie, iar COVID-19 a avut un impact major, conform estimărilor. În plus, 20% dintre aceştia au spus că acea călătorie era una în cuplu, iar alţi 9% urmau să plece alături de familie, deci impactul real ar fi chiar mai mare. Cum situaţia este încă neclară, mulţi (47%) şi-au anulat deja rezervările şi încă 32% sunt pe cale să facă acest lucru.

„Dintre cei care încă îşi doresc să ajungă unde şi-au propus, mulţi au confirmat că vor evita transportul public şi marile oraşe şi se vor îndrepta către peisaje naturale, departe de locurile aglomerate”, mai arată analiza.

Referitor la bugetul de vacanţă, europenii sunt nevoiţi să se adapteze la situaţia actuală şi îşi reanalizează cheltuielile, confirmând impactul economic preconizat. Astfel, doar 46% dintre ei au spus că vor avea aceleaşi sume disponibile pentru vacanţele din acest an, iar aproximativ un sfert dintre aceștia au declarat că vor reduce cheltuielile cu vacanţele cu cel puţin 40%.

În acest context, Jannik Lawaetz, CEO al LuggageHero, a declarat: „Problema coronavirusului ne conduce către o amânare a călătoriilor, dar nu o anulare a lor. Chiar dacă situaţia actuală are un impact major asupra sectorului turistic din cauza restricţiilor în deplasări, publicul este încă dedicat planurilor de vacanţă. Cererea va reveni chiar mai puternic atunci când această situaţie va lua sfârşit. Ar trebui să considerăm acest timp ca o oportunitate de a ne gândi mai mult la rutina noastră zilnică şi la ce putem învăţa din aceste schimbări, pentru a putea continua mai puternici, mai înţelepţi, dar pregătiţi să ne bucurăm de călătoriile noastre chiar mai mult”.

Chestionarele au fost trimise prin email şi au fost completate online prin Google Forms de către 2.496 persoane din întreaga lume, în perioada 15.03.2020 – 16.03.2020.

 

Citește și: Ministrul Sănătății: 90% dintre cazurile confirmate de coronavirus COVID 19 sunt ”de import”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele