SUA: 4 iulie însângerat – cel puţin şase morţi după un atac armat în Chicago

0
- Reclama -

După primele rapoarte ale autorităților, şase persoane au fost ucise și altele au fost rănite în urma unui atac armat produs în metropola americană, în timpul unei parade organizate de Ziua Naţională.

Atacul armat a avut loc în zona Highland Park, la periferia nordică a oraşului Chicago. Poliţia a intervenit de urgenţă, în timp ce incidentul armat era în curs încă.

Confom bilanţului preliminar este vorba de cel puţin şase morţi şi 31 răniţi, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de cotidianul „Chicago Sun Times”.

Mai mulți martori au declarat că un individ a tras 20-25 de focuri de armă în timpul paradei organizate de Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii.

Totodată, biroul şerifului din comitatul Lake a confirmat incidentul armat şi a cerut evitarea zonei, subliniind că au intervenit zeci de echipaje de poliţie şi ambulanţe la fața locului.

- Reclama -

În urmă cu câteva ore, autorul atacului era căutat activ de serviciile de securitate din toată zona orașului Chicago.

Suspectul este un tânăr caucazian în vârstă de cel mult 20 de ani

Poliția căuta un bărbat alb, despre care se crede că are între 18 și 20 de ani, și pentru a-l găsi a cerut ajutorul populației.

Comunitatea noastră a fost terorizată de un act de violență care ne-a zdruncinat. Inimile noastre se îndreaptă către familiile victimelor în această perioadă devastatoare”, a declarat într-o conferință de presă primarul din Highland Park, Nancy Rotering.

Acest atac armat vine după masacrul de la 24 mai, când 19 copii și doi profesori la o școală elementară din Uvalde, Texas, au fost uciși, iar pe 14 mai alte 10 persoane au fost omorâte la un magazin alimentar din Buffalo.

Acum, în Chicago, un purtător de cuvânt al autorităților, Jim Anthony, a declarat că au fost internați 31 de răniți. La clinica NorthShore Highland Park din Highland Park erau tratate 26 de persoane, iar 5 au fost transportate la Spitalul NorthShore Evanston.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele