SUA anunță că Ucraina a primit avioane de luptă rusești

2
mig 29 polonia
mig 29
- Reclama -

Armata ucraineană a primit aeronave de vânătoare și piese de schimb, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, refuzând să declare oficial numărul, modelul sau proveniența avioanelor.

Astăzi au mai multe avioane de vânătoare decât aveau în urmă cu două săptămâni„, a declarat Kirby într-o conferință de presă.

Fără a intra în detalii despre ceea ce oferă alte țări, aș spune că au primit avioane suplimentare și piese de schimb pentru a-și mări flota„, a adăugat acesta.

Purtătorul de cuvânt a sugerat, totuși, că sunt avioane de fabricație rusă.

Alte națiuni care au experiență cu acest tip de aeronavă au putut să-i ajute să pună în funcțiune mai multe avoane„, a spus John Kirby.

- Reclama -

Tot acesta a precizat că Statele Unite, care nu doresc să fie văzute ca o țară beligerantă în conflict, au facilitat trimiterea de piese de schimb pe teritoriul ucrainean, dar piloții americani nu au dus niciun avion în zona de conflict.

Amintim, Kievul le cerea partenerilor săi occidentali Mig-29, pe care armata sa știa deja să le piloteze și pe care le aveau câteva țări din Europa de Est.

Luna trecută s-a discutat despre un posibil transfer de astfel de avioane rusești din Polonia, dar SUA s-au opus, temându-se că Rusia ar putea considera că este vorba de o implicare prea directă a NATO în războiul din Ucraina.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele