SUA au atacat Siria, întreaga lume reacționează

0
- Reclama -

SUA au atact Siria, peste 50 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ținte din baza „Shayrat”.

Lovitura a fost efectuată cu „59 de rachete”, a arătat un responsabil al Casei Albe, citat de Agerpres, indicând că baza aeriană Shayrat este „asociată programului” sirian de arme chimice și „direct legată” de evenimentele „oribile” de marți. Cel puțin 86 de persoane, printre care 30 de copii și 20 de femei, au fost ucise marți într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei. Mai multe țări, inclusiv Franța și Marea Britanie, au denunțat regimul președintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a confirmat că a ordonat un atac militar asupra „aerodromului din Siria de unde s-a lansat atacul chimic” și a chemat „toate națiunile civilizate” să acționeze pentru a pune capăt „masacrului și băii de sânge” din această țară. Israelul și-a exprimat sprijinul „total” pentru loviturile aeriene lansate de SUA împotriva Siriei, un „mesaj puternic” care ar trebui să fie auzit de asemenea de Iran și Coreea de Nord.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Vladimir Putin, aliat fidel al președintelui sirian Bashar al-Assad, consideră raidurile americane împotriva bazei aeriene situate lângă orașul Homs drept o ”agresiune împotriva unei națiuni suverane”. Totodată, Kremlinul apreciază că atacul, care a fost comis pornind de la ‘un pretext inventat’, este o încercare cinică de a distrage atenția lumii de la numărul mare de civili uciși în Irak. Rusia nu crede că Siria deține arme chimice.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele