SUA autorizează vaccinarea adolescenților

0

Statele Unite urmează să autorizeze folosirea vaccinului împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech pentru vaccinarea adolescenţilor în vârstă de peste 12 ani – începând de săptămâna viitoare. 

 

Laboratorul farmeceutic american Pfizer a depus o cerere de autorizare de urgenţă a vaccinului său în vederea vaccinării adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, potrivit CNN, care citează un oficial guvernamental.

”Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamentoase (Food and Drug Administration, FDA) urmează să-şi modifice reglementarea cu privire la folosirea de urgenţă a vaccinului, însă procesul urmează să fie simplu”, scrie CNN.

Vaccinarea cu vaccinul Pfizer-BioNTech este autorizată în prezent în Statele Unite pentru persoane în vârstă de peste 16 ani. Lărgirea vaccinării la adolescenţi ar urma să deschidă campania de vaccinare americană altor milioane de persoane.

Potrivit unor date oficiale, rata vaccinării a atins un vârf la 11 aprilie, iar 55% au fost vaccinaţi cu una sau ambele doze de vaccin, însă până la atingerea imunităţii colective, drumul este încă lung, în contextul în care numeroşi americani ezită să se vaccineze.

Aproximativ 29% dintre alegătorii republicanilor declarăcă nu se vor vaccina niciodată, în timp ce în rândul alegătorilor democraţilor 5% spun acest lucru şi 9% dintre independenţi, potrivit unui studiu recent efectuat de Kaiser Family Foundation.

SUA umblă la nicotina din țigări

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele