Suedia pregăteşte cetăţenii pentru eventualitatea unui conflict militar

0

Guvernul Suediei a editat o versiune actualizată a unui pliant prin care îndeamnă cetăţenii să se pregătească pentru eventualitatea unui conflict militar, mesajul fiind trimis prin poştă la 4,8 milioane de locuinţe. 

Pliantul de 20 de pagini, intitulat “Pentru cazuri de crize ori război”, conţine instrucţiuni pentru localizarea buncărelor şi găsirea de apă şi alimente.

Este vorba de versiunea actualizată a unei broşuri care fusese distribuită în al II-lea Război Mondial şi în timpul Războiului Rece.

Citeşte şi Guvernul promite: trei autostrăzi, Spital Republican şi 15 spitale CFR

“Chiar dacă Suedia este mai sigură decât alte ţări, există ameninţări. În cazul în care Suedia va fi atacată de altă ţară, nu ne vom preda niciodată. Toate informaţiile despre eventuala încetare a rezistenţei vor fi false”, se arată în pliante.

Suedia şi alte ţări din nordul Europei sunt în alertă de când Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, în 2014. Guvernul de la Stockholm a acuzat în mod repetat Rusia de incursiuni ilegale în spaţiul aerian suedez. În 2016, Suedia a suplimentat bugetul militar.

Sursa: Monitorul Apărării şi Securităţii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele