Summitul Trump-Kim Jong-un, în Honoi

0

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a sosit marţi dimineaţă în Vietnam pentru al doilea summit cu preşedintele american Donald Trump. Liderul nord-coreean a fost întâmpinat cu covorul roșu și muzică de fanfară.

Dictatorul a călătorit aproximativ 4500 de kilometric cu trenul, fiind însoțit de zeci de gări de corp, care i-au asigurat protecția pe tot drumul până la hotelul unde va fi cazat pentru al doilea summit cu Donald Trump, președintele SUA.

Hanoi, capitala Vietnamului, n-a fost aleasă întâmplător pentru această a doua întâlnire a preşedintelui american cu liderul nord-coreean. Oraşul împodobit acum cu steagurile celor trei ţări a fost transformat în ruine în timpul războiului din Vietnam. Ţara e în continuare condusă de un regim comunist cu partid unic.

3.000 de jurnalişti din 40 de ţări sunt aşteptaţi la Hanoi, iar guvernul ştie că ochii întregii lumi vor fi aţintiţi asupra sa. Oraşul a fost împrospătat ca să arate perfect, au fost aduse şi plantate flori de la kilometri distanţă şi localnicii se pregătesc cu mic, cu mare să le ureze bun venit celori doi lideri.

Summitul celor doi lideri are loc miercuri şi joi, dar programul exact nu e cunoscut deocamdată, acestia vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.

Citește și Trump, propus drept candidat la Nobelul pentru Pace

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele