SURSE: Florin Cîțu, nume nou ca variantă de premier

0

Florin Cîțu, actualul ministru de Finanțe, este o nouă variantă de premier luat în calcul în discuțiile dintre președintele Klaus Iohannis și PNL, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

 

Cîțu se adaugă astfel unei liste mai lungi de posibili premieri: Nicolae Ciucă, Bogdan Aurescu și Cătălin Predoiu.

  • UPDATE: Numele ministrului apărării, Nicolae Ciucă, ar fi picat între timp. Înainte de consultările de la Cotroceni, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat întrebat dacă Nicolae Ciucă poate fi o variantă de premier: „Am fost singurul jurnalist care l-a apărat cu pieptul dezgolit, dar nu suntem juntă militară, suntem o țară democratică”.

G4Media.ro a scris astăzi că PNL și Klaus Iohannis nu au renunțat la planul anticipatelor, iar președintele Klaus Iohannis va nominaliza pentru funcția de premier, după negocierile de azi cu partidele, alt nume decât Ludovic Orban, pentru a depăși criticile formulate de Curtea Constituțională chiar înainte motivarea deciziei.

De notat că liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, la finalul ședinței conducerii centrale a partidului, că mandatul delegației care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni este ca PNL să susțină decizia care va rezulta în urma consultărilor dintre președinte cu toate formațiunile parlamentare.

Potrivit surselor, dacă propunerea pică în Parlament, a treia nominalizare va fi tot Ludovic Orban. PNL și Klaus Iohannis nu ar fi renunțat la varianta anticipatelor.

Citește și: Cîțu: fiscal, România rămâne stabilă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele