UPDATE Surse: Judecătorul Nicoleta Margareta Ţînţ viitoarea șefă CSM

0

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, în cele din urmă, alegerea unui nou preşedinte al CSM.

Surse din CSM au precizat, pentru AGERPRES, că decizia de amânare a fost luată după ce la votul pentru desemnarea Nicoletei Margareta Ţînţ în funcţia de preşedintele al Consiliului a ieşit de două ori egalitate – 9 voturi “pentru”, 9 “împotrivă” şi 1 vot nul.

Procurorul Tatiana Toader a fost aleasă vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, au declarat surse din CSM.

Știre inițială

Judecătorul Nicoleta Margareta Ţînţ a fost desemnată, marţi, prin vot, de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii pentru a candida la funcţia de preşedinte al CSM, au precizat, pentru AGERPRES, surse din cadrul instituţiei.

Judecătorii Mihai Bălan şi Nicoleta Ţînţ şi-au anunţat, marţi, în cadrul Secţiei pentru judecători a CSM, candidaturile pentru funcţia de preşedinte al CSM.

Citește și CSM își prezintă bilanțul în fața președintelui Iohannis

Iohannis: răul făcut trebuie reparat

Președintele, prezent la ședință a subliniat: “Chiar dacă asaltul asupra Justiţiei a fost oprit temporar, răul făcut trebuie reparat cât mai curând. Acest proces propune evident şi concursul real al CSM”, a spus Iohannis, la şedinţa CSM în care se alege conducerea instituţiei.

El a susţinut că 2019 va rămâne în memoria colectivă drept anul în care cetăţenii au protejat, prin votul lor, în cadrul referendumului din 26 mai, independenţa Justiţiei şi buna sa funcţionare în faţa unor demersuri sistematice “de slăbire” a sistemului judiciar.

“Deşi anul a început în aceeaşi notă tensionată, cu un sistem judiciar aflat în defensivă, confruntat cu ample modificări legislative şi cu iminenţa intrării în vigoare a unei legislaţii penale extrem de contestate, rezultatul referendumului din luna mai a obligat decidenţii politici să îşi reconsidere acţiunile”, a adăugat preşedintele Iohannis.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele